Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Meppi käy salilla, juoksee ja kävelee parlamentin käytävillä

Kysyimme sähköpostitse kaikilta Suomen euroedustajilta, miten he ehtivät hoitamaan kuntoaan. Kysymyksiin vastasi 10 euroedustajaa Henna Virkkusen lisäksi, joka kertoo juoksuharrastuksestaan tarkemmin täällä.

Anneli Jäätteenmäki (kesk.), 64

Harrastan yksilölajeja. Käyn lenkillä, sauvakävelyllä ja kuntosalilla. Talvella Lapualla on erinomaiset ladut. Kävelen työmatkat ja harrastan hyötyliikuntaa. Pidän kirjaa kuntoilusta ja merkitsen etukäteen kuntoilupäivät. Olen juossut maratonin, puolimaratoneja ja naisten kymppejä. Ulkomailla kokousmatkoilla – Brysseliä ja Strasbourgia ei lasketa – hyvä tapa tutustua kaupunkiin on aamuvarhainen lenkki. Keskimäärin kuntoilen 15–20 päivänä kuukaudessa.

Nils Torvalds (rkp), 73

Tänä päivänä en pysty kuntoilemaan niin paljon kuin haluaisin. Pelasin pitkään koripalloa, josta seurasi vasemman ja oikean polven hajoaminen. Sen jälkeen en ole pystynyt kunnolla juoksemaan. Pyöräily ja murtomaahiihto onnistuvat. Aikaisemmin olen vaeltanut kaikki suuret vaellusreitit. Tänään polvi ei oikein pidä kunnon vaellustaakasta. Soutulaite on kotona.

Mirja Vehkaperä (kesk.), 42

Tänään kävin pyörällä töissä parlamentissa. Hiihdän, uin, lenkkeilen, käyn kuntosalilla ja jumpassa. Kesäisin pyöräilen ja golfaan. Joukkuepelit ovat olleet intohimoni, mutta poliitikon työtahti ei anna niihin aikaa. Olen pelannut pesäpalloa pienestä pitäen. Istumatyön vastapainoksi pyrin liikkumaan kaksi–kolme kertaa viikossa. Liikuntahetket on pakko suunnitella etukäteen. Sitten tarvitaan itsekuria. Liikun myös perheeni kanssa luonnossa ja lasten harrastuksissa.

Merja Kyllönen (vas.), 42

Enemmänkin voisi liikkua, lähinnä koirien kanssa ulkoillen, talvella hiihtäen, kesällä vesijuosten, fillaroiden, suppaillen ja uiden. Kuntonyrkkeily on myös lähellä sydäntä, ja sille pitäisi taas löytää enemmän aikaa. Liikkumiselle pitää vaan ottaa aikaa. Päivät menevät kyllä vauhdilla pelkästään töissä, jos ei vaan lähde ja irrottaudu muuhun. Nyt vaalirynnistyksen alkaessa ollaan taas tilanteessa, jossa itsestä huolehtimiseen saa kiinnittää erityistä huomiota.

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.), 62

Strasbourgissa asun aina samassa hotellissa, jonka kuntosali on auki 24/7. Yleensä menen salille aamulla aikaisin. Brysselissä asun kuntosalin lähellä, joka on auki kello 6–23. Sinne on helppo mennä omassa aikataulussa, yleensä heti aamusta, ohjatuille tunneille iltaisin. Päiväni täyttyvät työstä, liikunnasta ja levosta, joten kunto ei ole juuri päässyt rapistumaan. Käytän usein portaita hissin sijaan ja kävelen eri tilaisuuksiin. Viikonloppuisin Porvoossa pyrin liikkumaan paljon luonnossa.

Heidi Hautala (vihr.), 63

Pyrin panostamaan hyötyliikuntaan aina, kun siihen on mahdollisuuksia. Parlamentin käytävillä ja portaissa kertyy askelia. Viikonloppuisin ulkoilen puutarhatöiden ja kävelylenkkien merkeissä.

Mia-Petra Kumpula-Natri (sd.), 46

Jaksan paremmin, kun liikun säännöllisesti. Matkustamisen ja kokouksien vastapainoksi tarvitaan kehonhuoltoa. Kannan mukanani lenkkareita, ”Trigger”-palloa ja jumppakuminauhaa. Mikä parasta, vetreyttävä treeni onnistuu niin toimistolla, kotona kuin hotellihuoneessa! Työmatkani kuljen lähes aina jalan. Samalla täyttyvät päivittäin tavoitellut 10 000 askelta. Koto-Suomessa käyn kuntosalilla ja ulkoilen, matkan jouduttajana toimii koiramme Luka!

Sirpa Pietikäinen (kok.), 59

Olen aina ollut intohimoinen vaeltaja. Saappaat jalkaan, reppu selkään ja kunnon kuuden tunnin reitti tekee terää. Toinen pitkäaikainen intohimo on ollut punttien nostelu salilla. Valitettavasti joogaharrastus on jäänyt matkan varrelle. Sali muuttuu kotona kahvakuulien nosteluksi. Ja joogan korvaa parisuhteen ja joustavuuden hoitamiseksi yhdessä miehen kanssa illan päätteeksi tehdyt venyttelytuokiot. Kunnon pitkän vaelluksen antamaa hyvänolontunnetta on vaikea korvata jokapäiväisellä hyötyliikunnalla.

Elsi Katainen (kes.), 52

Liikuntarutiineihini kuuluu (epätrendikkäästi) tietty sarja venytyksiä ja voimisteluliikkeitä, joita ryyditän aina parilla yleensä viikonloppuisella kävelylenkillä. Onneksi melkein päivittäin askelmittariin kilahtaa 10 000 askeleen maaginen raja rikki, joten hyötyliikunta on siis osa hyvinvointiani.

Petri Sarvamaa (kok.), 58

Pidän kunnostani huolta lenkkeilemällä Brysselissä ja Strasbourgissa pitkien työpäivien jälkeen. Suomessa kunnostani pitää huolta australianpaimenkoira Pluto.

Saija Kauhanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi