Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Koiranpentu meinasi kuristua hihnaansa liikkeelle lähteneessä hississä Lahdessa – "Mene hissiin aina itse ensin ennen koiraa tai lasta"

Lahden Nastolassa kävi lauantaina läheltä piti -tilanne, kun koiranpentu ehti mennä yksin hissiin ja hissi lähti liikkeelle. Kolmikuisen koiranpennun omistaja jäi kerrostalon alakerrokseen talutushihnan toinen pää kädessään.

Tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä, sillä hissi oli tilattu vain toiseen kerrokseen. Pennulla oli kahden metrin pituinen vahva nahkahihna kaulassaan. Hihnan pituus riitti juuri, eikä koira kuristunut siihen.

Hissi jäi ensin jumiin vähän ennen toista kerrosta ilmeisesti hihnan väliin jäämisen vuoksi. Siksi paikalle hälytettiin Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Kun yksikkö ehti paikalle, hissi oli jo saatu takaisin alakertaan.

– Jos hissi olisi tilattu kolmanteen kerrokseen, koira olisi kuristunut hihnaansa. Tässä kävi todella hyvä tuuri, sanoo ruiskumestari Kimmo Vapamaa.

Tällaiset tilanteet eivät ole kovinkaan harvinaisia. Muutama vuosi sitten Lahdessa koira kuristui hihnaansa, kun vastaavassa tilanteessa hissi oli tilattu neljänteen kerrokseen.

– Hissin oven tunnistin ei huomaa koiran hihnaa. Siksi ihmisen pitää mennä aina ensin hissiin tai samaan aikaan koiran kanssa. Sisäpuolelta hissin pystyy pysäyttämään. Ja sama ohje koskee tietenkin myös lapsia: on pahin tilanne, jos pikkulapsella on valjaat ja hän joutuu yksin liikkeelle lähtevään hissiin, Vapamaa painottaa.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi