Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Aluehallintovirasto tarkastaa valtioneuvoston kanslian – merkittävä osa työntekijöistä kärsii kuormituksesta

Työsuojelutarkastajan mukaan tarkastetun VNK:n osan tilanne ei poikkea merkittävästi muista vastaavista työpaikoista. Pian tarkastetaan myös hallintoyksikkö, jonka työilmapiiriongelmista Uutissuomalainen kertoi joulun alla.

Valtioneuvoston kanslian työsuojelutilannetta tarkastetaan. "Vanhan osan" tarkastuksessa ei noussut esiin kovin poikkeavia löydöksiä. Kuva: Ella Kajaste

Merkittävä osa valtioneuvoston kanslian (VNK) työntekijöistä kokee työssään haitallista psykososiaalista kuormitusta usein tai erittäin usein, selvisi Etelä-Suomen aluehallintoviraston helmikuisessa työsuojelutarkastuksessa. Tarkastuksessa kysyttiin, kuinka usein VNK:n niin sanotun vanhan osan henkilöstö oli kokenut haitallisia psykososiaalisia kuormittavia tekijöitä viimeksi kuluneen kuuden kuukauden aikana.

Huhtikuun alussa avi tekee työpaikkatarkastuksen vielä VNK:n hallintoyksikköön. Lisäksi on tehty tarkastus liittyen työnantajan velvollisuuteen edistää yhdenvertaisuutta.

Uutissuomalainen uutisoi joulun alla, että VNK:ssa ja erityisesti sen hallintoyksikössä on työilmapiiriongelmia. Avi ei kuitenkaan kerro, liittyvätkö nyt tehtävät tarkastukset esimerkiksi henkilöstön yhteydenottoon.

– Meillä on ilmoituksen tekijän suoja eli emme kerro, jos meihin on oltu yhteydessä emmekä kerro, jos tarkastus perustuu yhteydenottoon, sanoo tarkastuksista vastaava työsuojelutarkastaja Jenny Rintala.

VNK:n alivaltiosihteerin Timo Lankisen mukaan kyseessä oli rutiinitarkastus, jolla perehdyttiin työsuojelun tilaan laajasti.

Henkilöstön VNK:ssa kokemia kuormitustekijöitä ovat muun muassa epäselvyydet tehtävänkuvissa, tavoitteissa ja vastuissa, liiallinen työmäärä työaikaan nähden, töiden jatkuva keskeytyminen sekä toimiminen epäselvien ohjeiden tai odotusten pohjalta.

Samoja asioita nousi esiin Uutissuomalaisen joulukuussa tekemässä kyselyssä.

Rintala pitää VNK:ssa toteamiaan psykososiaalisia kuormitustekijöitä melko tyypillisinä niin valtionhallinnossa kuin muillakin työpaikoilla.

Hän piti VNK:n ongelmia sen verran lievinä, että antoi niistä vain toimintaohjeita. Toimintaohje on avin huomautuksista lievempi. Se tarkoittaa, että työnantajalla on velvollisuus korjata mainitut asiat, mutta niiden toteutumista ei käydä erikseen tarkastamassa. Toimintaohjeita tuli VNK:lle yhteensä neljä.

– Totta kai noudatamme toimintaohjeita. Pyrimme vastaamaan juuri niin kuin toimintaohjeissa on sanottu, kommentoi Lankinen.

Lankisen mukaan eri yksiköissä on erilaisia ongelmia, joten kunkin tilannetta pitää ratkoa erikseen.

"Ei ole noudatettu työaikalakia"

Yksi toimintaohje koski liukuvaa työaikaa. Siitä Jenny Rintala huomauttaa raportissaan, että yksittäisiltä työntekijöiltä on leikkautunut tasoitusjakson päätyttyä merkittävä määrä työtunteja, enimmillään peräti 267 tuntia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kyseinen työntekijä on tehnyt vuoden aikana 267 tuntia työtä, josta ei ole saanut palkkaa.

Rintalan mukaan vaikuttaa siltä, että liukumaa käytetään ministeriössä tilanteissa, joissa kuuluisi tehdä ylitöitä. Ylitöistä pitää maksaa ylityökorvausta, toisin kuin liukumasta. Plussatuntien runsas kertymä viittaa myös siihen, että niiden kerryttäjillä on liikaa töitä.

– Se kertoo, että ei ole noudatettu työaikalakia.

Työaikaliukuman ongelmat ovat valtionhallinnolle tyypillinen ongelma.

– Tilanne on havaintojeni mukaan mennyt parempaan suuntaan. 5–10 vuotta sitten oli enemmän leikkautumisia, Rintala kuitenkin sanoo.

Hänen mukaansa tarkastuksen jakaminen johtuu siitä, että VNK on henkilöstömäärältään suuri työpaikka ja toimii kahdessa eri kiinteistössä. Hän kertoo tarkastuksen olevan samanlainen kuin avi on tehnyt muihinkin valtionhallinnon työpaikkoihin.

Tausta

Uutissuomalainen uutisoi joulun alla

Uutissuomalainen uutisoi vähän ennen joulua, että valtioneuvoston kansliassa (VNK) ja erityisesti hallintoyksikössä on työilmapiiriongelmia. Juttu perustui useisiin eri lähteisiin, mukaan lukien nimettömään kyselyyn, jonka Uutissuomalainen lähetti yli 500 työntekijälle.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja teki tarkastuksen VNK:n "vanhaan" osaan helmikuussa. Hallintoyksikköön tarkastus tehdään huhtikuun alussa. Sen pohjustukseksi tarkastaja Jenny Rintala on lähettänyt henkilöstölle kyselyn työn haitallisista kuormitustekijöistä. Tämä on hänen mukaansa tavallista, kun tarkastuksessa tarkastellaan psykososiaalista kuormitusta.

Itse tarkastus tehdään paikan päällä. Läsnä ovat työnantajan edustajana ainakin työsuojelupäällikkö ja henkilöstön edustajana työsuojeluvaltuutettu. Luottamusmiehet eivät Rintalan mukaan yleensä ole paikalla, eivätkä he ole olleet paikalla VNK:ssakaan.

Minna Harmaala / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi