Aiheet
Kotimaa

Eduskunta poistui täysistuntosalista viimeisen kerran – puhemies Risikko päätti istuntokauden Äiti Teresan sanoihin

Useat kansanedustajat ovat jättämässä eduskunnan. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eduskunnan istuntokausi on päättynyt. Viimeisessä täysistunnossa äänestettiin viimeisistä lakiesityksistä ja puhemies Paula Risikko (kok.) esitti kiitokset edustajakollegoilleen. Hän kiitti eduskunnasta pois jääviä edustajia ja totesi, että paljon kokemusta poistuu heidän mukanaan. Lisäksi hän toivotti menestystä vaaleissa ehdolla oleville edustajille.

Puheensa Risikko päätti Äiti Teresan sanoihin.

– Älä koskaan luovu siitä, että kohdattuaan sinut ihminen on onnellisempi kuin ennen sitä, Risikko sanoi ja kopautti istunnon päättyneeksi.

Monessa ryhmässä tehdään tilaa uusille kyvyille

Istuntokauden päättyminen tarkoittaa viimeistä täysistuntoa monelle kansanedustajalle. Eduskunnan ovat jättämässä muun muassa keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen, entinen puhemies Maria Lohela (Liike Nyt) ja entinen ministeri Lauri Ihalainen (sd.).

Keskustasta hyvästit jättävät Kääriäisen lisäksi muun muassa Niilo Keränen, Tapani Tölli ja Sirkka-Liisa Anttila. Anttilan yli 35-vuotinen poliitikonura sisältää reilun parin vuoden käynnin Euroopan parlamentissa, mutta muuten hän on ollut koko ajan kansanedustaja. Anttila toimi maa- ja metsätalousministerinä vuosina 2007–2011.

Sinisistä Lohelan lisäksi muun muassa Lea Mäkipää ja Pentti Oinonen ovat ilmoittaneet, etteivät hae seuraavalle kaudelle.

SDP:stä eduskunnan ovat jättämässä lisäksi Riitta Myller ja Maria Tolppanen, kokoomuksesta ainakin Pertti Salolainen ja Lenita Toivakka sekä RKP:stä Mats Nylund ja Stefan Wallin. Vasemmistoliiton riveissä uusille kyvyille tilaa tekee Kari Uotila.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Lue seuraavaksi