Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Minut ajettiin umpikujaan" – Heinolasta amfetamiinia hakenut jengiläinen halusi eroon Cannonballista ja osoitti poliisille, kuka huumeet hänelle luovutti

Cannonballin Hämeenlinnan osaston Prospect-jäsen haki annetusta, Heinolassa sijaitsevasta osoitteesta 12 kiloa amfetamiinia. Myöhemmin hän koki, että häntä oli hyväksikäytetty. Hän joutui myös Hämeenlinnan osaston vetäjän pahoinpitelemäksi.

Heinolan-kerhon kanta ratkaisi sen, että Cannonball MC sai hajaannuksen jälkeen rivinsä yhtenäisiksi. Entisen jengiläisen mukaan kerhosta tuli CMC:n veturi. Tämä käy ilmi poliisin esitutkinta-aineistosta. Kuva: ESS

Päivämäärä ja kellonaika. Ajo-ohje. Ei omalla autolla. Yhteyshenkilö. Puhelin kotiin. Tällaiset huumeidenhakuohjeet sai Cannonballin Hämeenlinnan osaston Prospect-jäsen mieheltä, joka Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan on Cannonballin kakkosmies Suomessa.

Hän teki työtä käskettyä. Hän ajoi toukokuussa 2017 Heinolaan ja haki annetusta osoitteesta kaksi jätesäkkiä. Säkit antaneen miehen kanssa hän ei puhunut.

Säkeissä oli 12 kiloa amfetamiinia. Siitä puolet haettiin Turkuun. Yhden kilon jäsen luovutti jengin alamyyjälle. Tämä jäi kiinni, minkä jälkeen jäsenelle ilmoitettiin, että hän on 17 000 euroa velkaa.

Muissakin jäsenen saamissa toimeksiannoissa oli ongelmia. Hän ilmoitti johtohahmolle olevansa rahapulassa. Vastaus oli, että jäsen voisi lyhentää velkojaan tekemällä nimellään ja kasvoillaan petoksen.

Lue myös: Jätevesitutkimus: Lahti on yhä vahva amfetamiinikaupunki - metamfetamiinin käyttö moninkertaistunut parissa vuodessa
 

Jäsen oli loppusyksystä 2017 hetken aikaa poliisin huostassa. Loppuvuodesta Hämeenlinnan osaston vetäjä pahoinpiteli hänet.

Kun poliisi otti hänet uudelleen kiinni huhtikuussa 2018, hän kertoi haluavansa muuttaa esitutkintakertomustaan.

– Minut on ajettu umpikujaan. Olen hyväksikäytetty ja hylkiö. Haluan päästä ulos kerhon toiminnasta, nyttemmin entinen jäsen kertoi poliisikuulusteluissa.

Ratkaisuun vaikutti myös pahoinpidellyksi joutuminen.

Syytetyn puolustaja nimesi tehtäväkseen osoittaa oikeudelle, että hän päämiehensä tunnustus on aito.

– Jotta se voidaan ottaa huomioon. Hän saa joka tapauksessa usean vuoden tuomion, puolustaja lisäsi.

Mies oli suostunut jäsenenä hoitamaan velanperintää, mutta myöhemmin hän yllättyi toiminnan laajuudesta.

Umpikujaan oli päätynyt muitakin. Eräs huumausainekauppojen takia velkaantunut mies yritti hoitaa velkaansa huumekaupalla. Tuloksena oli, että hän velkaantui lisää.

Tunnisti huumeiden luovuttajan, tämä kiisti

Jäsen haki amfetamiinin ohjeiden mukaisesti laina-autolla. Poliisin huumekoirat tarkastivat auton yli vuosi tapahtuneen jälkeen ja merkitsivät tavaratilan. Se osoittaa, että huumausainetta oli ollut paljon.

Jäsenelle esitettiin kuvat 19 henkilöstä, joista hän tunnisti yhden huumesäkkien luovuttajaksi.

Tämä kiisti oikeudessa maanantaina, että hänellä olisi mitään tekemistä huumeiden kanssa tai että hän olisi tavannut huumeet noutanutta miestä.

Myös kaksi muuta 12 amfetamiinikilon hallussapidosta syytettyä kiistävät olleensa huumausaineen kanssa tekemisissä.

Rivit ehyiksi hajaannuksen jälkeen

Syytteessä oleva entinen jäsen on kuvannut poliisikuulusteluissa myös jengin rivien hajoamista loppukesästä 2017. Jäsenet saivat tiedon siitä kokoontumisessa Kuusamossa.

Jengin Hämeenlinnan-osaston vetäjä ilmoitti kokoontumisen jälkeen, että osasto ei jatka Cannonball MC:ssä. Suurin osa jengiläisistä poltti liivinsä.

Hetkeä myöhemmin kaikki kerhot kokoontuivat Hämeenlinnassa. Osa kannatti jatkamista, muun muassa Heinolan-osasto vastusti. Heinolalaisten kanta saatiin kuitenkin muuttumaan, ja CMC jatkaa. Jengiläiset hankkivat uudet liivit.

– Heinolan kerhon jatkaminen oli ratkaisevaa. Siitä tuli veturi, mies on kertonut poliisille.

Jutun käsittely Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa jatkuu keskiviikkona.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi