Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

HS-gallup: Yksityisten yritysten roolia sosiaali- ja terveyshuollossa kasvattaisi vain 16 prosenttia

Yritysten roolin vähentämistä sosiaali- ja terveyshuollossa kannatti 40 prosenttia ja 31 prosenttia halusi pitää tilanteen nykyisellään. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Vain harva suomalainen haluaisi kasvattaa yksityisten yritysten roolia julkisessa sosiaali- ja terveyshuollossa, ilmenee Helsingin Sanomien teettämässä mielipidekyselyssä. Vastanneista 16 prosenttia oli kasvattamisen kannalla.

Yritysten roolin vähentämistä kannatti 40 prosenttia ja 31 prosenttia halusi pitää tilanteen nykyisellään.

Yksityisten yritysten roolin kasvattamista kannattivat erityisesti kokoomuksen kannattajat, joista 38 prosenttia oli tätä mieltä. SDP:n kannattajista 52 prosenttia oli päinvastaista mieltä, vasemmistoliiton tukijoista 60 prosenttia.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, haluaisivatko vastaajat parantaa vanhustenhuoltoa, vaikka se tarkoittaisi veronkorotuksia tai julkisen velan kasvattamista. Vanhusten olojen parantamista kannatti 70 prosenttia. Vastustajien osuus oli 18 prosenttia.

Moni vastaaja kannatti omaisten vastuun kasvattamista vanhusten hoidossa. Tätä mieltä oli 37 prosenttia vastanneista, kun taas 44 prosenttia oli tyytyväisiä nykytilaan. Keskustan kannattajissa oli eniten omaisten vastuun kasvattajia, heistä 47 prosenttia oli tätä mieltä.

Vastaukset kerättiin maanantaina Kantar TNS :n internetpaneelissa, jossa saatiin 1 084 vastausta. Tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi