Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaikkonen kutsui eduskuntaryhmät koolle tiistaiksi

Kaikkonen aikoo ehdottaa, että nykyinen hallitus jatkaa toimitusministeristönä. Kaikkonen perustelee esitystään eduskuntavaalien läheisyydellä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on kutsunut kaikki eduskuntaryhmät koolle ensi tiistaiksi neuvottelemaan hallitustilanteesta. Kaikkonen aikoo ehdottaa, että nykyinen hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Kaikkonen perustelee esitystään eduskuntavaalien läheisyydellä.

– Arvioni mukaan tässä tilanteessa ei ole edellytyksiä aloittaa hallitusneuvotteluja poliittisen hallituksen muodostamisesta, Kaikkonen kirjoittaa kutsussaan.

Toimitusministeristö jatkaisi, kunnes uusi hallitus on vaalien jälkeen muodostettu.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jätti eilen hallituksensa eronpyynnön. Syynä oli soten kaatuminen.

Presidentti Sauli Niinistö pyysi heti tuoreeltaan Sipilän hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallitus hoitaa lähinnä juoksevia asioita.

Toimitusministeristöllä on muodollisesti sama toimivalta kuin hallituksella ennen sen eronpyyntöä. Toimitusministeristö ei kuitenkaan enää toteuta hallitusohjelmaa tai voi esimerkiksi sitoa seuraavaa hallitusta kauaskantoisilla aloitteilla.

Kaikkonen kertoo kutsussa, että asiasta on oltu yhteydessä oikeuskansleriin. Kaikkonen on keskustellut tilanteesta myös presidentti Niinistön kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi