Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sipilä ehätti vaalikentille Hämeenlinnaan ja esitteli keskustan uuden sote-mallin: maakuntapohja ja julkinen terveydenhuolto keskiössä

Sipilä tapasi Hämeenlinnassa kenttäväkeä ja kannattajia ja esitteli keskustan vaihtoehdon uudeksi sote-malliksi. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä singahti eduskunnasta sote-uudistuksen raunioilta kampanjoimaan Hämeeseen. Hämeenlinnassa kenttäväelle ja kannattajilleen esiintyi kaikkea muuta kuin maansa myynyt puoluejohtaja. Sipilä tervehti iloisesti kauppakeskus Tavastilaan saapuneita ihmisiä. Ilo vaikutti olevan molemminpuolinen, vaikka Sipilä joutuikin palaamaan päivän dramaattisiin tapahtumiin.

– Tänään sote sitten viimein päätyi seuraavan hallituksen listalle ja päädyin lopulta siihen, että tämä hallitus eroaa. Tämän taustalla on se, että uskon vakaasti, että poliitikkojen pitää sitoutua siihen, että se mikä luvataan, siitä myös pidetään kiinni, Sipilä sanoi.

Hän esitteli Hämeenlinnassa myös keskustan vaihtoehdon uudeksi sote-malliksi.

– Me veisimme sen pikkasen riisuttuna, mikä oli tällä kaudella, eli maakuntapohjainen järjestäminen ja julkinen terveydenhuolto, Sipilä sanoi.

Keskustan mallissa sosiaalipuoli laitettaisiin ensin kuntoon. Tämän päälle puolue kokoaisi osasia valinnanvapaudesta.

– Esimerkiksi asiakasseteli, jolla voi sitten valita sen paikan, jossa käy vaikka leikkauksessa tai kuntoutuksessa. Ja samoin sitten henkilökohtainen budjetti, joka esimerkiksi vammaisilla on erittäin hyvä, (että) oman henkilökohtaisen budjetin puitteissa saa valita palveluita.

Sipilän hallitus jatkaa toimitusministeristönä. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on kertonut kutsuvansa eduskuntaryhmät koolle neuvottelemaan tilanteesta, johon on jouduttu sote-uudistuksen kaatumisen ja hallituksen eron jälkeen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi