Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Merkittäviä puutteita Attendon hoivakodissa Siilinjärvellä – hoitajien määrää luvataan lisätä heti

Avi on pyytänyt Attendolta lisäselvitystä 18. maaliskuuta mennessä. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on havainnut merkittäviä puutteita tarkastuskäynnillään hoivayhtiö Attendon ikäihmisten hoivapalveluja tarjoavassa Attendo Vänrikki -toimintayksikössä Siilinjärvellä. Avi kävi tarkastuskäynnillä Siilinjärven toimintayksikössä viikko sitten. Tarkastuskäynnin syynä oli Siilinjärven sosiaali- ja terveystoimen valvontakäynneistä tehtyjen tarkastuskertomusten aiheuttama huoli.

Tarkastuskäynneillä havaittiin puutteita henkilöstömitoituksessa, lääkehoidon toteuttamisessa, yksikön asiakkaiden asiakirjamerkintöjen kirjauskäytännöissä sekä asukkaiden yksilöllisen palvelu- ja hoitosuunnitelman toteuttamisessa.

Esimerkiksi yöaikainen ja viikonlopun mitoitus ovat olleet liian vähäisiä, eivätkä ole vastanneet asukkaiden tarpeita. Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei ole jäänyt perushoivalta aikaa, eivätkä yksikön asiakirjojen kirjauskäytännöt ole olleet asianmukaisia.

Attendo ja Siilinjärven kunta ovat sopineet, että hoitajien määrää lisätään heti. Avin mukaan yöaikaiseen hoitoon lisätään heti toinen työntekijä, ja myös toimintayksikön viikonloppujen henkilökunnan määrää lisätään.

Avi on lisäksi pyytänyt Attendolta lisäselvitystä ja lausuntoa 18. maaliskuuta mennessä. Jos epäkohtia ei korjata, harkitsee avi mahdollisia valvontatoimenpiteitä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi