Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Elokuvasäätiö torppasi tilat kohutulta Seinäjoen arabikevät -elokuvan tilaisuudelta – paikalle oli tulossa brittiläinen maahanmuuttokriitikko

Suomen elokuvasäätiön Kino K-13 -auditorio Helsingin Katajanokalla. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomen elokuvasäätiö ilmoitti torstaina purkaneensa tilavarauksen jo etukäteen julkisuudessa kohua herättäneeltä Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvan lehdistötilaisuudelta. Tilaisuus oli tarkoitus järjestää perjantaina Helsingissä.

Tapahtumaan oli määrä saapua vieraaksi brittiläinen maahanmuuttokriitikko Tommy Robinson, jonka piti kertoa Englannin jengiraiskausilmiöstä.

Elokuvasäätiö perustelee päätöstään sillä, että tilaisuuden sisältö ja sen luonne ovat muuttuneet olennaisesti alun perin sovitusta. Säätiö myös katsoo, että nykyisessä muodossaan tilaisuus ei tulisi vastaamaan Suomen Elokuvasäätiön eikä muiden elokuvan rahoittajien arvoja eikä toimintatapoja.

Lehdistötilaisuuden järjestäjä on Elokuvaosuuskunta Siperia, mutta se oli tarkoitus järjestää Suomen elokuvasäätiön tiloissa.

Elokuvasäätiö korosti torstai-iltana lähettämässä tiedotteessa, ettei ole osallisena tapahtuman ohjelmassa tai järjestelyissä. Samalla säätiö irtisanoutui kaikista Robinsonin julkisesti esittämistä lausunnoista.

– Emme hyväksy rasismia tai vihapuhetta missään sen muodoissa, kommentoi säätiön johtaja Lasse Saarinen tiedotteessa.

– Lehdistötilaisuuden järjestäjänä Elokuvaosuuskunta Siperia vastaa siitä, että sen ohjelmasisältö kunnioittaa Suomen lakeja eivätkä yksittäiset puheenvuorot täytä kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkkejä.

Pääsylippuja tarjolla Hommaforum-sivustolla

STT:lle Saarinen täydensi, että Robinsonin julki tuomat mielipiteet ovat "kauniisti sanoen arveluttavia".

Saarisen mukaan säätiö päätti purkaa tapahtuman tilavarauksen sen jälkeen, kun torstaina oli tullut ilmi, että internetin Hommaforum-sivustolla oli tarjottu pääsylippuja perjantain tilaisuuteen.

– Tilaisuus ei olisi ollut enää yksityinen lehdistönäytös vaan julkinen tapahtuma.

Elokuvaosuuskunta Siperian mukaan Seinäjoen arabikevät -elokuva kertoo syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisistä kolmen eri näkökulman kautta. Elokuvassa irakilaisen turvapaikanhakijan, vastaanottokeskuksen johtajan ja paikallisen maahanmuuttokriittisen aktivistin tarinat kohtaavat kolmen vuoden seurannan aikana. Elokuvan on ohjannut Matti Reinikka.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi