Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tiet voivat olla aamulla liukkaat yöllisten sateiden takia – viikko jatkuu suuressa osassa maata keväisissä tunnelmissa ja nollan yläpuolella

Viikko jatkuu suuressa osassa maata suojasäässä. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila voi nousta jopa kuuteen lämpöasteeseen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yöllisten sateiden takia Etelä- ja Keski-Suomessa teiden pinnat voivat aamulla olla liukkaita, kertoo Ilmatieteen laitos. Hajanainen sadealue tuo mukanaan niin vesi-, räntä- kuin lumisateitakin, joiden ennustetaan laantuvan aamun myötä.

Viikko jatkuu suuressa osassa maata suojasäässä. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila voi nousta jopa kuuteen lämpöasteeseen. Itä-Suomessa ylin lämpötila on noin yhdessä asteessa, Lapissa nollassa. Pohjois-Lapissa on pikkupakkasia, ja Lapin itäosissa voidaan saada lumikuuroja.

Päivän sateet ovat paikallisia, ja pääosin tiistai kuluu poutaisissa ja melko keväisissä tunnelmissa, sanoo päivystävä meteorologi Nina Karusto. Karuston mukaan tämänhetkiset lämpötilat ovat vuodenaikaan nähden tavallista lämpimämpiä.

– Sää on kyllä ollut tavanomaista lauhempi. Tyypillisesti maan eteläosissa päivän korkeimmat lämpötilat ovat olleet siinä nollasta pariin pakkasasteeseen. Siihen nähden viisi astetta on selvästi enemmän, Karusto sanoo.

Lapissa puolestaan ylimmät lämpötilat ovat helmikuun lopulla tavallisesti olleet 5–6 pakkasasteen luokkaa, Karusto lisää.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi