Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi siirsi Vantaan korruptioepäilyt syyttäjälle – oikeusministerin entinen avustaja irtisanoutui aiemmin tutkinnan takia

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kuvassa) on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Poliisi on siirtänyt Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvät korruptioepäilyt syyttäjälle. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kok.) kertoi huhtikuussa sosiaalisessa mediassa, että poliisi tutkii häneen kohdistuvaa lahjus- ja virkarikosepäilyä.

Mäkinen irtisanoutui erityisavustajan tehtävästä tutkinnan vuoksi. Hän kommentoi STT:lle tänään, että kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoo myös, että ei voi kommentoida asiaa enempää.

Mäkinen toimi Vantaan kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, mutta luopui myös luottamustehtävistään.

Yhteensä epäiltynä on kolme ihmistä. Rikosnimikkeinä on törkeä lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja törkeä lahjuksen antaminen. Poliisi ei kerro epäiltyjen nimiä eikä yksilöi, mitkä nimikkeet ketäkin koskevat.

Poliisi yhä vaitonainen

Mäkinen on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan.

Tutkinta liittyy Mäkisen mukaan alkuvuoden 2015 tapahtumiin, kun hän toimi Vantaan kaupungilla luottamustehtävässä. Mäkinen toimi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi STT:lle aiemmin, että poliisi on aloittanut esitutkinnan Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvästä epäillystä korruptiotapauksesta. Hän ei kuitenkaan suostunut kuvailemaan tilannetta tarkemmin, ja samalla hiljaisella linjalla poliisi jatkaa yhä esitutkinnan valmistumisen jälkeen.

Tutkinnanjohtaja Ari Juottonen sanoi maanantaina, että ei kommentoi tutkinnan yksityiskohtia.

– Yksityiskohdat selviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun syyte tulee julkiseksi, Juottonen sanoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi