Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Attendon Tepon Tuvan lääkehoito siirretty tilapäisesti kuntayhtymälle – palvelukodin toiminta saa puutteista huolimatta jatkua Jalasjärvellä

Palvelukodin lääkehoidon vastuu pysyy kuntayhtymällä siihen asti, kunnes Attendo pystyy näyttämään, että yksikön lääkehoito on lainmukainen ja toimiva. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Hoivayhtiö Attendon Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä sijaitsevan palvelukodin Tepon Tuvan asukkaiden lääkehoito on siirretty tilapäisesti kuntayhtymälle. Peruspalvelulaitosten JIK-kuntayhtymä tiedotti asiasta perjantaina.

Asumispalveluja ikääntyneille tarjoavan Tepon Tuvan lääkehoito siirrettiin kuntayhtymälle keskiviikkona, koska yllätystarkastuksessa havaittiin puutteita lääkehoidon järjestämisessä ja hoitajien lupa-asioissa. Päätöksen tekivät Valvira ja aluehallintovirasto. Samalla ne päättivät, että palvelukodin toiminta saa jatkua.

Palvelukodin lääkehoidon vastuu pysyy kuntayhtymällä, kunnes Attendo pystyy näyttämään, että yksikön lääkehoito on lainmukainen ja toimiva. Siihen asti kuntayhtymän edustajat huolehtivat lääkehoidon turvallisuudesta valvomalla päivittäin, että lääkehoitoon osallistuu riittävästi henkilöstöä.

Lääkeluvat yksikön aiemmalta omistajalta

Attendo totesi STT:lle perjantaina, että Tepon Tupa työntekijöineen siirtyi Mikevalta Attendolle yrityskaupassa marraskuussa 2017. Attendon mukaan hoitajien lääkeluvat olivat Mikevan ajalta eikä niitä ollut suoritettu uudestaan, kuten olisi pitänyt.

– Saimme hiljattain tietää, että luvat olisi pitänyt tenttiä uudestaan ja siirtää Attendon pohjalle. Lähes kaikki lääkeluvat on nyt suoritettu vaaditulla tavalla uudestaan. Loput tentit sovitaan mahdollisuuksien mukaan jo ensi viikolle, kertoi Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi sähköpostitse.

Hänen mukaansa Tepon Tuvan joka työvuorossa oli jo perjantaina lääkeluvallinen henkilö.

– Loput lääkelupa-asiat saadaan kuntoon hyvin pian, toivottavasti jo ensi viikolla, Sammaljärvi lisäsi.

Alkuvuoden aikana Suomessa on tullut julki vakavia ja lievempiä puutteita eri yritysten hoivakotien toiminnassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi