Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Jyväskylän kaupunki havaitsi epäkohtia Attendo Holstinpuiston toiminnassa – lähetti omat hoitajansa paikalle

Havaitut epäkohdat liittyvät muun muassa perushoitoon, henkilöstömäärään ja asiakkaiden lääkehoitoon. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Jyväskylän kaupunki kertoo havainneensa epäkohtia hoivayhtiö Attendon Holstinpuiston vanhusten hoivakodissa. Kaupunki on tehnyt hoivakotiin tarkastuskäyntejä yhdessä Valviran ja aluehallintoviraston kanssa.

Havaitut epäkohdat liittyvät muun muassa perushoitoon, henkilöstömäärään ja asiakkaiden lääkehoitoon.

– Nämä ovat ihan perushoidollisia asioita, esimerkiksi miten asiakkaat ovat päässet pesulle, ovatko vaatteet siistejä, leikataanko kynnet ja ajetaanko parta. Attendo ei ole pystynyt osoittamaan sovittua henkilöstömäärää, kertoo kaupungin palvelujohtaja Maarit Raappana STT:lle.

"Valvonta on erittäin tiukkaa"

Kaupunki kertoo ottaneensa torstaina haltuunsa Holstinpuiston lääkehoidon ja valvoo toimintaa aktiivisesti siihen asti, että Attendo on korjannut toimipisteen tilanteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin omat sairaanhoitajat ovat hoivakodissa töissä Attendon väen rinnalla toistaiseksi.

– Kaupunki on sijoittanut aamu- ja iltavuoroon omia sairaanhoitajiaan niin, että he yhdessä Attendon väen kanssa saavat asiat kuntoon. Attendon pitää pystyä osoittamaan se, että he lisäävät henkilöstömäärää, Raappana kertoo.

Palvelujohtajan mukaan Attendon on todistettava epäkohtien korjaaminen kaupungin päivittäisessä syynissä.

– Valvonta on erittäin tiukkaa. Valvontakoordinaattorimme käyvät päivittäin kyseisessä yksikössä.

Attendon Holstinpuiston hoivakoti ikäihmisille valmistui kesällä 2016. Hoivakodissa on yli 50 asukasta.

Kriisin keskiössä

Esperi Caren ohella Attendo on ollut valtakunnallisen vanhustenhoidon kriisikeskustelun keskiössä. Helmikuun alkupuolella Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto keskeytti Alavudella Attendon hoivakoti Pelimannin toiminnan, joka oli ollut toiminnassa vain vajaan kuukauden. Asiakkaiden turvallisuutta ei pystytty Valviran mukaan takaamaan riittävästi.

Varkauden kaupunki teki poliisille rikosilmoituksen Joroisissa sijaitsevasta Attendon hoivakoti Jalavasta, koska siellä ei pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä.

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäynnillään Jalavassa myös, ettei hoivakodin henkilöstömitoitus vastannut asiakkaiden tarpeita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi