Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mukkulan tokaluokkalainen joutui auton töytäisemäksi koulumatkallaan, tiedotti kaupunki – poliisi ja pelastuslaitos eivät saaneet hälytystä

Mukkulan peruskoulussa on luokat ensimmäisestä yhdeksänteen. Viipalekoulua käy 800 oppilasta. Kuva: Pirjo Kamppila

Mukkulan koulun tokaluokkalainen oppilas joutui Lahdessa torstaina aamuyhdeksän aikaan auto-onnettomuuteen koulumatkallaan. Onnettomuus sattui koulun läheisyydessä, kertoi Lahden kaupunki tiedotteessaan torstaina iltapäivällä.

Samassa yhteydessä toinen tokaluokkalainen oppilas katosi. Hän oli kateissa muutaman tunnin, kunnes ulkopuolinen löysi hänet ja vei lapsen kotiin, kaupunki tiedotti.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, etteivät Hämeen poliisi ja Päijät-Hämeen pelastuslaitos olleet saaneet hälytystä onnettomuuspaikalle. Ne kuulivat koko asiasta vasta kaupungin tiedotteen jälkeen eli useita tunteja myöhemmin.

– Kaksi toisen luokan oppilasta oli yhdessä matkalla kouluun, kun toinen joutui auton töytäisemäksi. Hän tuli kouluun saatettuna ja hänet ohjattiin saattajan kanssa Akuuttiin, kertoo Mukkulan koulun rehtori Hanna Saarinen.

Hänkään ei tiedä tarkemmin onnettomuudesta eikä siitä, miten vakavasti lapsi oli loukkaantunut.

Koululta ei otettu yhteyttä poliisiin, sillä koulu ei ollut osallisena. Sen valvontavastuu alkaa vasta koulun alueelta.

– Minulle kerrottiin, että ambulanssi oli ollut paikalla. Meillä oli oletus, että joku oli ilmoittanut poliisille, Saarinen sanoo.

Onnettomuudessa ollut oppilas käytettiin tarkastettavana Akuutti24:ssa ja hän pääsi kotiin.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ensihoitokeskus ei kertonut ESS:lle, oliko sen ambulanssi ollut paikalla, sillä yksittäisistä tehtävistä ei kerrota. Hätäkeskus tekee arvion, mitä viranomaisia tehtävään hälytetään. Yleensä tilanteissa, joissa ihminen on jäänyt auton alle, hälytetään myös poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Toinen tokaluokkalaisista kateissa

Kun onnettomuudessa ollut lapsi saapui koululle, alettiin ihmetellä, missä oli hänen kanssaan kulkenut tokaluokkalainen oppilas, joka ei ollut tullut kouluun.

– Olimme heti kotiin yhteydessä, mutta kotonakaan ei tiedetty lapsen olinpaikkaa. Hän oli varmaan pelästynyt onnettomuutta, rehtori Saarinen sanoo.

Mukkulan koululta ilmoitettiin kadonneesta oppilaasta hätäkeskukseen, joka välitti tiedon poliisille. Varsinaista etsintää ei vielä ehditty aloittaa, kun lapsi jo löytyi alkuiltapäivästä, kerrotaan poliisin tilannekeskuksesta. Poliisin tietojen mukaan isä löysi lapsen.

Rehtori Saarinen kertoi torstaina, että koulun opettajat keskustelevat tarvittaessa oppilaiden kanssa tilanteesta. Oppilaat olivat suhtautuneet asiaan rauhallisesti.

Juttua muokattu 21.2. kello 19.39. Lisätty poliisin ja pelastuslaitoksen kertomat tiedot.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi