Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

VR pukee henkilökuntansa säänkestäviin ulkoilutakkeihin

VR Groupin välittämä kuva konduktöörin (vas.) ja veturinkuljettajan tulevista työasuista. Noin 2200 VR:n työntekijää saa kevään aikana uudet vaatteet. LEHTIKUVA / HANDOUT / IIRO RAUTIAINEN

Jatkossa junan konduktöörin voi nähdä säänkestävä ulkoilutakki päällä, kun VR ottaa käyttöön entistä rennommat ja modernimmat työvaatteet.

Uusissa vaatteissa on otettu huomioon se, että veturinkuljettajat ja konduktöörit viettävät paljon aikaa ulkona. Siksi vaatteet ovat säänkestäviä ja näkyvyyden vuoksi kirkkaan värisiä.

– Halusimme löytää yhteisen, raikkaan ja rennon ilmeen kaikille turvallisuudesta, toimivuudesta, kestävyydestä ja mukavuudesta tinkimättä. Meille oli tärkeää, että ilme uudistuu, mutta on silti tunnistettavasti meidän näköisemme, kertoo kaukoliikenteen palvelujohtaja ja junien ravintolapalveluista vastaavan Avecran toimitusjohtaja Piia Tyynilä tiedotteessa.

VR:n henkilöstö pääsi etukäteen kokeilemaan uusia työvaatteita. Kokemusten perusteella vaatteiden materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia on paranneltu.

– Käytännön testaukset ovat olleet todella tärkeitä, jotta voimme varmistua vaatteiden toimivuudesta oikeissa olosuhteissa, Tyynilä sanoo.

Konduktöörit, veturinkuljettajat, asemien asiakaspalvelijat sekä ravintolavaunun tarjoilijat saavat uudet työvaatteet käyttöönsä kevään aikana helmikuusta alkaen.

Vanhat työvaatteet kerätään talteen ja niitä hyödynnetään kierrätysmateriaalina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi