Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Raskaan liikenteen kuljettajien kännykän käyttö ja koriste-esineet poliisin tehotarkkailussa

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Poliisi valvoo tällä viikolla raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa. Valvonta alkaa tänään ja päättyy sunnuntaina.

Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvontaa kohdennetaan aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo tiedotteessa.

Tällä viikolla erityissyynissä ovat ammattikuljettajille ajon aikaista tarkkaamattomuutta aiheuttavat tekijät, esimerkiksi puhelimien, tablettien ja läppäreiden käyttö.

– Valvonnassa puututaan muun muassa näkökentän esteisiin, kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste-esineisiin. Varsinkin sellaisiin esineisiin ja esteisiin, jotka haittaavat kuljettajan näkyvyyttä ajosuunnassa oikealle, Onninen kuvailee.

Viime vuoden vastaavalla valvontajaksolla tarkastettiin 1 973 ajoneuvoa, joista yli neljännekselle annettiin tiedoksi joko sakko tai rikesakko ilmenneiden rikkeiden vuoksi. Tällä viikolla tavoitteena on noin 1 800–2 000 ajoneuvon tarkastaminen.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston koko maanosan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisin liikenneturvallisuustyön painopisteistä tänä vuonna.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi