Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Joko Pyhäniemen kartanolle lopulta löytyi ostaja? – Hinnasta on sovittu, ainoastaan rahoitus puuttuu

Pitkään myynnissä ollut Hollolan Pyhäniemen kartano saattaa saada uuden omistajan, jos kaupan rahoitus järjestyy. Lähikuukaudet näyttävät, mitä velan panttina olevalle kiinteistölle lopulta tapahtuu.

Hollolan Pyhäniemen kartano on kesäisin vetänyt väkeä runsaasti. Edellisvuoden elokuussa kansa nautti laulaja Saara Aallon esiintymisestä. Kuva: Viena Kytöjoki

Kohta vuoden päivät myynnissä ollut Hollolan Pyhäniemen kartano voi piakkoin saada uuden omistajan. Arvokiinteistöä myyvän Huoneistoforumin toimitusjohtaja Jukka Ignatius kertoo, että myyjä sekä ostajaehdokas ovat päässeet hinnasta yksimielisyyteen.

Keskusteluja kyseisen ostajan kanssa on Ignatiuksen mukaan käyty jo pitkään. Kauppa on kuitenkin toistaiseksi kaikkea muuta kuin varma, sillä ostajapuolella ei ole vielä saatu kaupan vaatimaa rahoitusta järjestetyksi.

Pyhäniemi oli jo viime vuoden alkusyksyllä lähellä saada ulkomailla asuvasta suomalaispariskunnasta uuden omistajan, mutta kauppa kuivui kokoon viime hetkellä. Ignatiuksen mielestä jatkossa on mietittävä muita ratkaisuja, jos kartano pysyy yhä myymättömänä.

– Kevään mittaan jotain täytyy tapahtua, se on selvä.

Empire-kiinteistöä on myyty tarjousten perusteella. Ignatius pitää tarjoushinnoittelua myynnin kannalta huonompana ratkaisuna kuin kiinteää hintaa.

– On ollut monenlaisia väärinkäsityksiä suuntaan ja toiseen. Kun tilanne on se mikä on, kiinteää hintaa ei ole voitu laittaa. Se on haittatekijä, joka teettää paljon turhaa työtä.

Sama paketti

Kartano on panttina omistajansa, liikemies Mika Lehdon 1,5 miljoonan euron velasta miljardööri Antti Herlinin Security Trading-sijoitusyhtiölle. Myynnissä on aiempaan tapaan kokonaisuus, johon kuuluu itse kartanon päärakennus pihapiireineen sekä Lehdon kiinteistöyhtiön hallinnoimat maa-alueet hieman kauempana kartanorakennuksesta. Yhteensä myynnissä on noin 20 hehtaaria.

Vaikka maat myydäänkin yhtenä pakettina, ne hinnoitellaan kuitenkin kahtena eri osana. Kartanolla pihapiireineen on oma hintansa ja ja lopuilla alueilla omansa.

Security Tradingin toimitusjohtaja Jukka Ala-Mello ei kommentoi, kuinka pitkään pantinhaltijalla vielä riittää kärsivällisyyttä odottaa ostajan löytymistä.

Taiteen kehto

Pyhäniemen kesät ovat olleet täynnä kulttuuritapahtumia. Kartanomiljöössä on järjestetty taidenäyttelyitä, konsertteja sekä kesäteatterinäytöksiä. Yleisöä on tullut ympäri Päijät-Hämettä ja kauempaakin.

ESS ei tavoittanut Pyhäniemen kartanon toimitusjohtajaa Charlotta Pöntistä kertomaan, mitä ensi kesäksi on mahdollisesti suunnitteilla.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi