Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mielentilatutkimus siirsi Leivonmäen paloittelusurman tuomioiden antamista

Leivonmäen paloittelusurma: Kiivaaksi ja äkkipikaiseksi kuvailtu syytetty pyysi itse tutkimukseen pääsyä.

Leivonmäen paloittelusurmasta syytetty 24-vuotias mies määrättiin torstaina mielentilatutkimukseen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Mies pyysi mielentilatutkimukseen pääsyä puolustuksensa välityksellä ja käräjäoikeus piti pyyntöä perusteltuna muun muassa oikeudenkäynnissä esille tulleen impulsiivisen käytöksen johdosta.

Mies on tuomittu aiemmin vakavista väkivaltarikoksista. Hän kertoi poliisin kuuluisteluissa olevansa perusluonteeltaan rauhallinen, mutta suuttuessaan todella impulsiivinen. Hän kertoi joutuneensa aiemmin uhatuksi "erilaisilla astaloilla" ja reagoivansa uhattuna voimakkaasti.

Myös miehen läheiset kuvasivat syytettyä äkkipikaiseksi ja kiivaaksi. Kun mies soitti rikoksen jälkeen äidilleen, hän aloitti puhelun: "Nyt on käynyt se, mitä olet kaikkein eniten pelännyt. Mä oon tainnut tappaa ihmisen".

Mies kertoi käyttäneensä illan aikana amfetamiinia, muuttuvansa silloin hulluksi ja ajautuvansa väkivaltatilanteisiin. Kiinnioton jälkeisissä verikokeissa hänen elimistöstään ei kuitenkaan löytynyt amfetamiinia tai alkoholia.

Tuloksia odotellaan

Jutun pääkäsittely siirtyi kaikilta osin, kunnes mielentilatutkimuksen tulokset valmistuvat. Murhasta ja hautarauhan rikkomisesta syytetyn päätekijän lisäksi kahta joutsalaismiestä syytetään hautarauhan rikkomisesta.

Käräjäoikeus totesi välituomiossaan, että mies on toiminut pitkälti syytteessä kuvatulla rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Mies on tunnustanut surmanneensa uhrin, eikä käräjäoikeuden mukaan mikään todistelussa viitannut siihen, että tekijä saattaisi olla joku muu. Lisäksi oikeus katsoi, että henkirikoksen tekemiseen on tarvittu useita viiltoja. Puolustuksen näkemyksen mukaan uhri olisi kuollut yhteen veitsellä tehtyyn viiltoon välittömästi.

Käräjäoikeus ei ottanut enempää kantaa tapahtumien rikosoikeudelliseen arviointiin, vaan siihen palataan pääkäsittelyn ratkaisun yhteydessä. Haastehakemuksessa syyttäjä vaatii päätekijälle elinkautista vankeusrangaistusta. Toiselle osallisista vaaditaan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, toiselle vuoden ja kahden kuukauden ehdotonta tai ehdollista.

Paloittelusurma tapahtui viime lokakuussa leivonmäkeläisessä yksityisasunnossa. Syyttäjän mukaan 24-vuotias mies murhasi 35-vuotiaan uhrin, paloitteli ruumiin yhdessä kahden muun miehen kanssa ja kuljetti ruumiinosat pakettiautolla ABC-Kuortin liikenneasemalle.

Heikki Kärki
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi