Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sipilän mukaan vanhustenhoidossa tuloksen tekeminen ei voi olla ykkösarvo

Sipilän mielestä järjestys on se, että jos taloudellista ruuvia kiristetään palveluista ja hoidoista tinkimällä, niin silloin ollaan väärällä alalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan vanhustenhoidossa arvojen pitää ohjata yrityksen toimintaa. Sipilä kommentoi vanhushoitokeskustelua tänään politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.

– Arvojen mukaan pitää toimia, ja taloudellisen tuloksen tekeminen ei voi olla se ykkösarvo, vaan se on korkealaatuisen, hyvän, arvokkaan palvelun tarjoaminen. Jos järjestys on joku muu, mihin tämäntyyppiset tapaukset kyllä viittaavat, silloin pitää miettiä ollaanko oikealla toimialalla, Sipilä sanoi.

Sipilän mielestä järjestys on se, että jos taloudellista ruuvia kiristetään palveluista ja hoidoista tinkimällä, niin silloin ollaan väärällä alalla.

"Siellä päivä, pari taitaa vielä mennä"

Viime vuosina isot pelurit ovat kasvaneet vauhdilla hoiva-alalla ja useat hoivayritykset ovat pääomasijoittajien omistuksessa. Sipilältä kysyttiin tilaisuudessa, onko pääomasijoittajan omistuksessa olevalla yrityksellä muuta mahdollisuutta kuin toimia tulos edellä.

– Olen aika huolestuneesti seurannut viimeaikaista kehitystä. Yritysten arvostukset ovat niin korkealla tasolla suhteessa siihen tuloksen tekoon, että siellä on valtavat tulevaisuuden odotusarvot. Ja noita tulevaisuuden odotusarvoa ei voi tehdä mitenkään muuten kuin tuloksentekoa nostamalla. Jos tuloksentekoa nostetaan tinkimällä palveluista ja palvelun laadusta, niin silloin ollaan kyllä väärällä tiellä, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan tämäkin asia osoittaa, että sote-uudistus on enemmän kuin tarpeen.

– Saamme leveämmät hartiat, parempi osaaminen sinne palvelujen ostamiseen, ulkoistamiseen ja myös valvontaan, Sipilä sanoi.

Perustuslakivaliokunta jatkoi jälleen tänään aamusta lausunnon tekemistä sote- ja maakuntauudistuksesta. Sipilä totesi politiikan toimittajien tilaisuudessa, ettei tiedä tarkkaan mikä perustuslakivaliokunnan käsittelytilanne on.

– Se mitä julkisuudessa tietoja on tullut, niin päivä pari taitaa vielä mennä, Sipilä sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi