Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Myös kansanedustaja joutui rikoksen uhriksi

Kuopion seudulla liikkuneet valepoliisit ovat saaneet useita tuomioita etenkin rattijuopumus- ja liikennerikoksista sekä päihdeongelmaisten ihmisten huijaamisesta niin, että humalaisilta on viety pankkikortti, kuljetettu heitä ympäriinsä ja nostettu kaikki rahat, mitä uhrilta on saatu irti.

Valepoliiseina tuomitut Mika Jauhiainen ja Tino Långström tuomittiin myös vastikään kansanedustaja Eero Lehden auton varastamisesta. Miehet varastivat Chevrolet Corvette Coupe -auton ja ajoivat sillä karkuun poliiseja. Humalassa kuskina ollut Långström tuomittiin käräjäoikeudessa puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen ja Jauhiainen kahden viikon vankeusrangaistukseen viime vuonna, mutta molemmat valittivat hovioikeuteen.

Itse teko tapahtui syksyllä 2017 niin, että miehet olivat saaneet jostain haltuunsa kansanedustajan arvoauton avaimet. Miehet veivät auton Lehden huvilapaikkakunnalta Sipoosta ja Långström ajoi sillä Järvenpään Pohjoisväylällä ainakin 123 kilometrin tuntinopeutta 60 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella.

Poliisit lähtivät perään, mutta kaksikko pakeni Lahden moottoritielle. Pakomatkalla poliisiauto ja Corvette törmäsivät kahdesti niin, että molemmat vaurioituivat. Lopulta Corvetteen tuli moottoritiellä vika ja se jäi tielle.

Asta Tenhunen
asta.tenhunen@savonsanomat.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi