Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Nettihuumekaupan perustaja tuomittiin vuosiksi vankilaan – kauppapaikka mahdollisti oikeuden mukaan anonyymin huumekaupan kaikille kiinnostuneille

Huumeiden kauppapaikan perustaminen Tor-verkkoon toi luojalleen yli kolmen vuoden vankeustuomion. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Sipulikanava-sivuston perustaja ja ylläpitäjä tuomittiin kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Sivusto toimi Tor-verkossa, joka salaa käyttäjänsä sijainnin ja henkilöllisyyden.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että mies syyllistyi avunantoon huumausainerikoksissa ja törkeissä huumausainerikoksissa.

Mies perusti vuonna 2014 Sipulikanavan, jossa käytiin avointa huumekauppaa. Oikeus katsoi, että sivusto mahdollisti laajan ja helposti käytettävissä olevan keinon myydä ja hankkia huumausaineita täysin anonyymisti. Tor-verkkoon ei pääse tavallisella selaimella.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään seitsemän vuoden vankeutta törkeästä huumerikoksesta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että yhteys varsinaisiin päätekoihin oli etäinen.

Oikeuden mukaan syytetty ei pyrkinyt merkittävästi hyötymään huumekaupasta taloudellisesti. Tunnusmerkistö ei sitä edellytä, mutta oikeuden mukaan tämä silti jossain määrin vaikuttaa syyllisyyden arviointiin.

Oikeus kuitenkin huomioi, että Sipulikanavan ylläpitäjä perusti itse langan eli ketjun suurien huume-erien kauppailmoituksille.

– Hänen on siten täytynyt ymmärtää ja varautua siihen, että minkä tahansa yksittäisten ilmoitusten perusteella toteutuvien kauppojen kohteena on voinut olla huomattavia määriä huumausaineita ja myös erittäin vaarallisia huumausaineita, oikeus katsoi.

Kim Hjalmar Holviala, 45, tuomittiin 7 avunannosta törkeään ja 11 avunannosta perusmuotoiseen huumausainerikokseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi