Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Petteri Orpo verolinjasta: Kaikki paukut työn verotuksen alentamiseen - lue yön uutiskooste

Petteri Orpo sanoo, että ansiotuloverotuksen alentaminen on veropolitiikassa etusijalla. Kuva: Markku Ulander

Kokoomus haluaa laittaa ensi vaalikauden alussa panokset veropolitiikassa ansiotuloverotuksen alentamiseen ja rahoittaa sen ensisijaisesti korottamalla ympäristö- ja kulutusveroja.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo STT:n haastattelussa, että verotuksen muiden suurten rakenteellisten uudistusten valmistelu pitää aloittaa, mutta etusijalla vaalikauden alussa on ansiotuloverotuksen alentaminen.

Perustuslakivaliokunta yrittää saada sote-lausuntonsa valmiiksi

Perustuslakivaliokunnan tavoitteena on saada tänään valmiiksi odotettu lausuntonsa sote- ja maakuntauudistuksesta. Lausunnossa linjataan, ovatko sote-esitykset sopusoinnussa perustuslain kanssa ja millaisia muutoksia vielä mahdollisesti tarvitaan. Muutostarpeista on kiinni, ehtivätkö lait eduskunnan suureen saliin päätettäväksi vielä tällä vaalikaudella.

Lausunto lähetetään seuraavaksi sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, joka tekee loppuvaiheen viilaukset.

Suomalaiset eivät halua palkkojaan julkisiksi - EK: Vaatisi perusoikeuksien rajoittamista

Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista ei halua palkkatietojaan työkaveriensa nähtäville ilman omaa suostumustaan. Tämä käy ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n teettämästä Taloustutkimuksen selvityksestä.

EK:n asiantuntijan Katja Leppäsen mukaan palkat ovat luottamuksellista tietoa, joka kuuluu työntekijän yksityisyyden suojan piiriin. Hänen mukaansa pakollinen palkka-avoimuus vaatisi perusoikeuksien rajoittamista.

Taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön palkka-avoimuushanke. Työryhmä selvittää talven aikana, miten lainsäädännöllä voisi lisätä palkkatasa-arvoa sukupuolten välillä Suomessa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa päätöksensä OP:n bonusjärjestelmää koskeneesta tutkinnasta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antaa tänään päätöksensä finanssijätti OP:n bonusjärjestelmää koskeneesta tutkinnasta. Taustalla on vakuutusyhtiö Ifin tekemä selvityspyyntö, jonka mukaan OP on rajoittanut kilpailua vahinkovakuutusmarkkinoilla.

Ifin mielestä OP Osuuskunta on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa, kun se on sitonut bonusohjelman kautta toisiinsa OP Ryhmän tarjoamat vahinkovakuutuspalvelut ja yksittäisten osuuspankkien tarjoamat pankkipalvelut.

 OP on tyrmännyt väitteet perusteettomina. Selvityspyyntö on ollut Kilpailu- ja kuluttajaviraston ruodittavana vuodesta 2015 asti.

Yhdysvalloissa neuvottelut rajaturvallisuudesta jumittuivat jälleen - uusi hallinnon sulku häämöttää

Yhdysvalloissa neuvottelut uuden hallinnon sulun estämiseksi ovat jumittuneet jälleen demokraattien ja republikaanien erimielisyyksiin rajaturvallisuudesta. Osapuolilla on perjantaihin asti aikaa saavuttaa kompromissi, ennen kuin useiden liittovaltion hallinnonalojen rahoitus erääntyy.

New York Timesin mukaan kiista on tällä kertaa juuttunut erimielisyyksiin siirtolaisten pidätyskeskuksista.

Neuvottelijoiden aika käy vähiin, sillä eri osapuolten mukaan sopu olisi hyvä löytää jo maanantaina, jotta kongressi ehtii käsitellä ratkaisun ja hyväksyä lakimuutokset perjantaihin mennessä.

Edellinen hallinnon sulku kesti viisi viikkoa ja päättyi tammikuun lopussa.

Guardian: Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinessa

Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinen osavaltiossa, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Asiasta uutisoi Guardian. Järjestöjen mukaan osana uutta Rakhineen kohdistuvaa iskua sotilaat ovat lisäksi pidättäneet siviileitä ja estäneet apua pääsemästä paikalle.

YK on aiemmin kutsunut Myanmarin armeijan toimia rohingya-muslimeita kohtaan etniseksi puhdistukseksi.

Kiinalaismedia: Kaksi ihmistä kuollut sadan ajoneuvon ketjukolarissa

Kiinassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut noin sadan ajoneuvon ketjukolarissa, kertoo Kiinan valtiollinen televisioyhtiö CGTN. Asiasta uutisoi CNN. Lisäksi ainakin 50 ihmistä on loukkaantunut, ja heistä kymmenen on kriittisessä tilassa.

Onnettomuus tapahtui lauantaina illalla noin kello kahdeksalta paikallista aikaa maan lounaisosassa Guizhoun maakunnassa.

Tie oli onnettomuuspaikalla liukas, sillä alueella on satanut vettä ja ilma on kylmennyt.

Suuressa osassa Kiinaa on viime päivien aikana satanut lunta ja lämpötilat ovat laskeneet.

Vuoden laulun Grammy-palkinnon voitti Childish Gambino kappaleellaan This Is America

Vuoden laulun Grammy-palkinnon on voittanut Childish Gambino kappaleellaan This Is America. Kappale kertoo videon avulla väkivallasta ja rasismista Yhdysvalloissa.

Childish Gambino -artistinimen takana on yhdysvaltalaislaulaja ja näyttelijä Donald Glover. Aiemmin sunnuntaina hänet palkittiin jo parhaan musiikkivideon ja parhaan rap-/lauluesiintymisen Grammyilla.

Yhdysvaltalaislaulaja Lady Gaga ja näyttelijä Bradley Cooper palkittiin Grammy-gaalassa parhaana pop duona kappaleella Shallow. Romanttisessa musiikkielokuvassa A Star Is Born kuultu Shallow kilpaili myös vuoden laulun tittelistä. Lady Gaga nappasi palkintoja jo varsinaista gaalaa edeltävässä seremoniassa. (Lähde: AFP)

Draamaelokuva Roma valittiin Bafta-gaalassa parhaimmaksi elokuvaksi

Alfonso Cuaronin ohjaama draamaelokuva Roma on voittanut parhaan elokuvan Bafta-palkinnon. Cuaronin ohjaama elokuva sai lisäksi palkinnon parhaasta ohjauksesta.

Parhaan miesnäyttelijän palkinto meni Queen-yhtyeen edesmennyttä laulajaa Freddie Mercurya Bohemian Rhapsody -elokuvassa esittäneelle Rami Malekille.

Parhaan naisnäyttelijän palkinnon pokkasi itselleen Olivia Colman, joka esittää kuningatar Annea elokuvassa The Favourite.

British Academy Film Awardsissa jaettavat palkinnot ovat elokuva-alan tärkeimpiä.

Bafta-palkinnot jaettiin Royal Albert Hallissa Lontoossa. Gaala järjestettiin tänä vuonna 72. kerran. (Lähde: AFP)

Mikael Granlund pääsi pitkästä aikaa maalinteon makuun, Teräväinen onnistui Devilsiä vastaan

Minnesotan Mikael Granlund ja Carolinan Teuvo Teräväinen onnistuivat maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella.

Granlund tuikkasi Wildin ainoaksi jääneen maalin ylivoimalla New York Islandersia vastaan ja katkaisi näin 14 ottelun maalittoman putkensa. Minnesota hävisi vierasottelunsa 2–1.

Maali oli suomalaishyökkääjälle kauden kolmastoista. Islandersin Leo Komarov ja Valtteri Filppula olivat molemmat pohjustamassa joukkuetoverinsa Anthony Beauvillierin avausmaalia.

Teräväinen laukoi Carolinan 2–3-kavennusmaalin päätöserässä New Jersey Devilsiä vastaan. Hurricanes sai kuitenkin tyytyä tappioon, sillä maali jäi ottelun viimeiseksi. Teräväisen tutkapari Sebastian Aho alusti maalia ja kirjautti ottelusta yhden syöttöpisteen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi