Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lääkeväärennöksiä kitkevä Euroopan laajuinen järjestelmä otetaan tänään käyttöön Suomessa

Uudistuksen tarkoituksena on kitkeä mahdollisuus lääkeväärennöksiin ja taata korkea potilasturvallisuus. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Suomessa otetaan tänään käyttöön Euroopan laajuinen lääkevarmennusjärjestelmä. Reseptilääkkeiden pakkauksiin tulevat uudet EU:n vaatimat turvamerkinnät, joiden avulla apteekki varmistaa lääkepakkauksen aitouden ennen sen luovuttamista asiakkaalle. Uudet turvamerkinnät koostuvat peukaloinnin paljastavasta mekanismista ja lääkepakkauksen yksilöivästä koodista.

Uudistuksen tarkoituksena on kitkeä lääkeväärennösten mahdollisuus ja taata korkea potilasturvallisuus. Järjestelmän rakentamisesta ja hallinnoinnista Suomessa vastaavan Suomen Lääkevarmennus Oy:n mukaan lääketurvallisuus on jo valmiiksi korkealla tasolla Suomessa. Tähän mennessä on ilmennyt vain yksittäisiä tapauksia, joissa lääkeväärennöksiä on päätynyt lailliseen jakeluketjuun, mutta uuden järjestelmän myötä se ei ole enää mahdollista.

Suomen Lääkevarmennus kertoo, että järjestelmän käyttöönottoa on valmisteltu useita vuosia ja testattu yhteistyössä lääketukkujen, apteekkien sekä sairaala-apteekkien kanssa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi