Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lumisateet heikentävät pohjoisen ajokeliä, kaukojunaliikenne tökkii

Vaikeat ajo-olosuhteet jatkuvat Suomen teillä myös maanantaina. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Ajokeli on tänään huono maan pohjoisosassa, varoittaa Ilmatieteen laitos. Varoitus koskee Keski-Pohjanmaata, Pohjois-Pohjanmaata, Kainuuta sekä Etelä- ja Keski-Lappia.

Eiliseen nähden tilanne on kuitenkin helpottunut.

– Lumisade on liikkunut pohjoisempaan. Lähivuorokauden aikana sataa edelleen lunta, ja se pöllyää aika hyvin, sanoo päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Pakkasta on yleisesti 10–20 astetta, Keski-Lapissa paikoitellen 25.

Etenkin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kohtalainen tuuli saa kevyen lumen pöllyämään ja näkyvyys heikkenee. Ajokeli on maan etelä- ja keskiosassa Pohjanmaata lukuun ottamatta tavanomainen.

Keli jatkuu matalapainevoittoisena. Ilmatieteen laitos on antanut ennakkovaroituksia maan etelä- ja keskiosaan keskiviikkoon asti, torstaiksi myös Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Alle puolet kaukojunista ajaa aikataulun mukaan

Useampi VR : n kaukoliikenteen junavuoroista on myöhässä. Yhtiön nettisivujen mukaan kaukoliikenteen täsmällisyys on pudonnut 43 prosenttiin. 40 junasta vain 17 kulki aikataulun mukaan yhdentoista jälkeen aamupäivällä.

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä on paljon muutoksia. Osa lähijunista jätetään ajamatta hankalien sääolosuhteiden vuoksi. K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä kello 6–14. Lisäksi kaikki D-junat Helsingin ja Riihimäen välillä perutaan.

Kaukoliikenteen junia ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi