Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sunnuntain myräkkä sekoitti liikennettä mutta sähkökaaokselta säästyttiin

VR:n mukaan myräkän vaikutukset tuntuvat vielä maanantainakin raideliikenteessä. Sunnuntaina viivästyksiä oli laajasti kaukoliikenteessä. Kuva: Timo Jaakonaho

Sunnuntaina Suomen etelä- ja keskiosien yli pyyhkäissyt lumisadealue aiheutti ongelmia sekä juna-, lento- että tieliikenteelle eikä onnettomuuksiltakaan vältytty.

Vakavin turma sattui Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa, jossa keski-ikäinen nainen kuoli kahden henkilöauton törmäyksessä Luovankylän kohdalla Vaasantiellä. Tapahtuma-aikaan tiellä oli erittäin huono ajokeli. Turmassa loukkaantui lisäksi viisi ihmistä.

Merikarvialla Satakunnassa kolme ihmistä loukkaantui ketjukolarissa, jossa oli mukana henkilöauto ja kaksi rekkaa. Lisäksi sunnuntaina sattui lukuisia ulosajoja ja peltikolareita, ja varsinkin raskas liikenne oli hetkittäin vaikeuksissa liukkailla teillä. Ajokeli oli sunnuntaina kehno suuressa osassa Suomea jäisten tienpintojen, lumi- tai räntäsateen sekä pöllyävän lumen vuoksi.

Lahdessa sattui sunnuntaina muun muassa ketjukolari, nelostiellä nähtiin ulosajoja.

Lumisade katkoi myös sähköjä, mutta ei aivan niin laajasti kuin verkkoyhtiöt etukäteen pelkäsivät. Sunnuntaina sähköttä oli enimmillään noin 5 000 asiakasta lähinnä Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa, mutta suurin osa katkoista saatiin korjattua varsin nopeasti. Illalla kello 20:n aikoihin sähköt olivat poikki vielä noin 2 000 asiakkaalta.

Lähijunia peruttu maanantailta

VR:n mukaan myräkän vaikutukset tuntuvat vielä maanantainakin raideliikenteessä, ja osa pääkaupunkiseudun lähijunista jätetään ajamatta. Matkustajien kannattaa VR:n mukaan varautua maanantaina myös kaukojunien mahdollisiin myöhästymisiin ja perumisiin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla jäätävä tihku ja kova tuuli aiheuttivat sunnuntaina myöhästymisiä sekä saapuviin että lähteviin lentoihin. Yksittäisiä lentoja myös peruttiin. Finaviasta kerrottiin sunnuntaina alkuillasta, että maanantain liikenteen pitäisi sujua jo normaalisti.

Lumisateet jatkuvat tiistaina

Sunnuntain myräkkä kasvatti lumipeitettä Ilmatieteen laitoksen mukaan paikoin jopa parikymmentä senttiä, mutta toisaalta kova tuuli vaikutti siihen, että kinokset eivät karttuneet tasaisesti.

Lumipyryn rippeet ovat maanantaihin mennessä liikkuneet jo Etelä- ja Keski-Lappiin, ja suuressa osassa maata ollaan pikkupakkasella. Teiden pinnat saattavat olla maanantaina erittäin liukkaita, kun lämpömittari painuu etelässäkin miinukselle suojasään jälkeen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan seuraava lumisadealue on tulossa Suomeen lounaasta jo tiistain vastaisena yönä, ja tiistain aikana lunta voi tulla paikoin runsaastikin. Lounaisrannikkoa lukuun ottamatta sää on tiistainakin pääosin pakkasen puolella.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi