Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Influenssaepidemia saattaa jäädä lieväksi

Influenssavirusta on tavattu Suomessa jo kaikissa sairaanhoitopiireissä. Hyvä uutinen on se, että influenssarokote vaikuttaisi tehoavan. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Influenssaepidemia saattaa jäädä Suomessa selvästi lievemmäksi kuin se oli edellisvuosina, kertoo eritysasiantuntija Niina Ikonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Tammikuun loppupuolella alkanut valtakunnallinen epidemia on levinnyt tavanomaista myöhemmin ja hitaammin.

Ikosen mukaan muun Euroopan tilanne on samansuuntainen kuin Suomessa.

– Influenssa on edennyt aika rauhallisesti nyt muuallakin Euroopassa.

Influenssavirusta on tavattu Suomessa jo kaikissa sairaanhoitopiireissä. Hyvä uutinen on se, että influenssarokote vaikuttaisi tehoavan. Liikkeellä olevat virukset vastaavat aika hyvin rokotteessa olevia viruksia, Ikonen kertoo.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) influenssaepidemia alkoi tammikuun kolmannella viikolla, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Hyksin infektiosairauksien klinikalta.

– Tartuntoja on ollut toistaiseksi selvästi vähemmän kuin viime kaudella tähän aikaan. Epidemian huippua voisi odottaa helmikuun lopulle.

Tähän mennessä Hus-alueella on ollut teho- ja valvontahoidossa 12 influenssapotilasta. Ruotsalainen painottaa, että tusinan hoidetun joukosta 11 on ollut rokottamattomia.

– Rokotus on tärkein taudin ehkäisykeino. Vaikka influenssan saisi rokotuksesta huolimatta, taudinkuva on lievempi ja vakavien jälkitautien riski pienempi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi