Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lukijalta

Lukijalta: Hoitolaitosten henkilöstömitoitus kirjattava lakiin

Vuonna 2017 Suomessa asui 1,1 miljoona yli 65-vuotiasta. Tämä luku kasvaa 2030 mennessä 1,4 miljoonaan. Vanhus on yleisempää kuin koskaan ennen ja koskettaa välillisesti tai välittömästi yhä useampia ihmisiä.

Dementia sairastavien ihmisten määrä kasvaa lähitulevaisuudessa merkittävästi. Dementia ja varsinkin siihen liittyvät käytösoireet on merkittävin pysyvän laitoshoitoon johtava sairaus.

Hyvän hoitajan tunnistaa inhimillisyydestä, ystävällisyydestä, empaattisuudesta, ammattitaidosta ja iloisuudesta. Hoitajan luonne vaikuttaa luonnollisesti siihen, miten hyvin hän pystyy vanhusta hoitamaan.

Asiantunteva hoitaja jaksaa kuunnella vanhaa ihmistä. Kuunteluherkkyys ei vielä riitä, vaan on myös uskottava ja ymmärrettävä, mitä vanhus viestii ja kyettävä toimimaan sen perusteella.

Henkilöstömitoitus on monessa hoitopaikassa minimi, eivätkä hoitajat silloin kykene tavoitteisiinsa. Mielestäni vanhuspalvelulakiin on kirjattava henkilöstömitoitus. Ikäihmisten asia ei ole jonkun tietyn puolueen tehtävä, se on meidän kaikkien yhteinen asia. Pidetään huolta toisistamme.

Prabhakaran Ranjith Kumar
Sairaanhoitaja/Terveydenhoitaja
Kansanedustajaehdokas (sd.)
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi