Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa
Tuomas
Haakana
tuomas.haakana@ess.fi

Kommentti: Aran ylijohtaja yllätti minut

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran ylijohtajan Hannu Rossilahden puhe Ara-päivässä 15. tammikuuta herätti ajatuksia. Kuva: Kai Sinervo

Helsinkiläishotellin lavalle nousee keski-ikäinen mies, jonka titteli on ylijohtaja ja jolla on puku päällä. Sitten alkaa tapahtua kummia.

Yllättäen mies ei saarnaakaan kilpailukyvystä, huoltosuhteesta tai vaihtotaseen vajeesta, vaan hän kehottaa akateemisen kuivasti kiinnittämään turvavyöt. Tämän jälkeen hän puhuu kolmisen varttia käytännössä pieni- ja keskituloisten tuetun vaurastumisen puolesta ja kyseenalaistaa ainakin osittain vallitsevan talouspolitiikan.

En tiennyt, että tällaisiakin ajatuksia vielä mahtuu Suomen ylimmän virkamiesjohdon visioihin: siis että kansalaisten enemmistö haaveineen voidaan nähdä muunakin kuin polttoaineena tai jarrunesteenä huolella kilpailutetulle kasvu- ja hyvinvointikoneistolle.

Ylijohtaja Hannu Rossilahden puhe Ara-päivässä 15. tammikuuta antoi viitteitä siitä, että enemmistöryhmien hyvinvointi ja vauraus voivat olla pukumiehelle vielä arvo sinänsä – vaikka mielessä olivat toki myös julkisen talouden säästöt.

Näkökulmia asuntopolitiikkaan -puheen ajatukset voi arvioida itsekin YouTube-videolla.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi