Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi ei voi käyttää Hennalan Leijonan ampumarataa, koska pauke kuuluu putkaan – pitää mennä Hämeenlinnaan harjoittelemaan

Lahden pääpoliisiasema oli rakenteilla joulukuussa 2017. Kuva: Mirja Hussain

Viime vuoden keväällä valmistunut Lahden pääpoliisiasema ei vastaa kaikilta osin käyttäjiensä tarpeita. Ampumaradan äänieristys on niin heikko, ettei siellä voi ampua. Ääni kantaa osin radan yläpuolella olevaan poliisivankilaan.

Ampumarata sijaitsee poliisitalon kellarissa.

Lahden poliisit ovatkin harjoitelleet aseen käyttöä joko Hälvälässä tai Miekkalinnassa Hämeenlinnassa.

Keskiviikkona Lahdesta oli 10–15 poliisia harjoittelemassa Hämeenlinnassa. Poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki pitää tilannetta epätyydyttävänä, sillä harjoittelu toisella paikkakunnalla vie aikaa.

Keskiviikkona Lahdesta oli 10–15 poliisia harjoittelemassa Hämeenlinnassa.

Apulaispoliisipäällikkö Mikko Masalinin mukaan meluhaitan poistamiseen tähtäävät työt on nyt aloitettu. Niitten on määrä valmistua ensi kuun loppuun mennessä.

Korjaustarve ei tullut yllätyksenä. Poliisi toi jo rakennusaikana esille näkemyksensä siitä, että ääntä aiheuttavan toiminnan sijoittumiseen keskelle rakennusta liittyy riskejä.

Tämä varmistui ennen käyttöönottoa ja sen jälkeen tehdyissä testiammunnoissa: melutaso poliisivankilassa on liian korkea. Masalin arvelee, että melusta olisi aiheutunut haittaa myös poliisin omille toiminnoille.

Tilaa ei voi käyttää, ei vuokraakaan

Rakennuttaja eli Senaatti-kiinteistöt ja vuokralainen ovat yhdessä sopineet, että poliisi ei maksa noin 200 neliön ampumaradasta vuokraa ennen kuin ääneneristys on parannettu.

Onko poliisi kiirehtinyt remonttia?

– Pikemminkin olemme pitäneet asiaa esillä, Masalin vastaa.

Rakennuttajapäällikkö Jarmo Liimatainen Senaatti-kiinteistöistä kertoo, että työ pääsi alkamaan vasta nyt, sillä ongelman laajuus ei valjennut heti.

Työ tehdään ammattiakustikon suunnitelmien pohjalta. Ääneneristystä parannetaan akustiikkalevyin sekä katkaisemalla sahaamalla rakenteitten betoniyhteys muutamassa kohtaa. Kustannukset ovat noin 50 000 euroa.

Hennalan Leijonan urakan kokonaishinta on Liimataisen mukaan 25–26 miljoonaa euroa.

Aseen käyttöä harjoitellaan säännöllisesti

Poliisi harjoittelee aseen käyttöä säännöllisesti ja jatkuvasti. Vähimmäismäärä on kaksi kertaa vuodessa, mutta Hämeen poliisilaitoksessa harjoittelua tapahtuu huomattavasti useammin, kertoo komisario Ari Turunen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi