Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lotossa jaossa tänään 15 miljoonan ennätyspotti - lue yön uutiskooste

Kuva: Jussi Nukari

Lotossa jaossa 15 miljoonan ennätyspotti tänään

Tänään voi voittaa loton kaikkien aikojen ennätyspotin, 15 miljoonaa euroa. Muhkea summa on jaossa illalla järjestettävässä arvonnassa.

Voittajan pankkitili lihoo 15 miljoonalla eurolla, jos tällä lottokierroksella löytyy vain yksi seitsemän oikein -tulos.

Potti on kasvanut ennätysmäiseksi, koska täysosuma on karttanut lottoajia pitkään. Edellinen seitsemän oikein -tulos saatiin 20. lokakuuta.

Yhä useampi koulu tarjoaa vegaaniruokaa

Vegaaniruokaa tarjoillaan yhä useammassa koulussa Suomessa. Esimerkiksi Espoon peruskouluissa ja lukioissa vegaanista ruokaa aletaan tarjoilla viimeistään maaliskuusta alkaen vegaaniruokailijoiksi erityisruokavalioilmoituksella ilmoittautuneille. Lisäksi Oulussa vegaaniruokamahdollisuutta suunnitellaan parhaillaan lukioihin.

Jo nykyisin vegaanista ruokaa voi saada etukäteen ilmoittamalla esimerkiksi Helsingin, Tampereen ja Turun kouluissa, ja osassa kaupungeista vegaaniruokaa on voinut saada erityisruokavalioilmoituksella jo usean vuoden ajan.

Vegaaniruokaa syö kouluissa kuitenkin edelleen suhteellisen pieni osuus oppilaista.

Lasten synttärikekkerit ovat juhla-alalle yhä parempi bisnes

Lasten syntymäpäivien järjestämisestä on tullut yhä kilpaillumpaa juhla-alalla. Synttäripalvelujen tarjoajien määrä on kasvanut huomattavasti viime aikoina, kerrotaan Helsingissä toimivasta Arena Centeristä.

Monet vanhemmat ovat valmiita käyttämään synttäreihin huomattavan määrän rahaa. Tämä näkyy esimerkiksi osallistujamäärissä ja lisätarjoiluissa, sanoo Arena Centerin myyntipäällikkö Jenniina Pulkki.

Kakun ja jopa karkkien asema lasten synttärien herkkuina on joutunut uhatuksi. Niiden sijaan kekkereillä saatetaan tarjota terveellisempiä herkkuja, kuten marjoja, hedelmiä tai salaattia.

Kuopion kaupunginteatteri veden vallassa, vuoto aiheuttanee rakennukselle isoja vahinkoja

Kuopion kaupunginteatterissa on sattunut laaja vesivahinko, kertoo pelastuslaitos. Vettä on kolmessa kerroksessa ja sitä poistetaan parhaillaan. Päivystävän palomestarin mukaan teatterin rakenteet ja irtaimisto kärsivät isoista vahingoista, mutta tarkkaa arviota on vielä vaikea antaa.

Vuoto on saatu tukittua, mutta vettä on päässyt arviolta tuhansien neliöiden alalle niin paljon, että sitä vuotaa vähitellen alaspäin kolmen kerroksen rakenteiden läpi.

Pelastuslaitoksen mukaan vuoto joutui ilmeisesti sprinkleriputken vioittumisesta. Pelastuslaitos sai vuodosta tiedon automaattisena paloilmoituksena lauantain vastaisena yönä puoli kahden jälkeen. Teatterissa ei ollut tuolloin ketään paikalla.

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Rakennuksessa valmistui 2014 iso remontti, joka kesti pari vuotta.

Puolue painaa äänestyspäätöksessä ehdokasta enemmän - kolme viidestä äänestää varmasti

Kolme viidestä äänestysikäisestä ilmoittaa äänestävänsä varmasti huhtikuun eduskuntavaaleissa, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Melko varmoja äänestäjiä on viidennes.

Kaksi viidennestä sanoo pitävänsä puoluetta paljon tai jonkin verran tärkeämpänä kuin ehdokasta. Noin viidennes painottaa ehdokkaan merkitystä, ja kolmasosalle molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS, ja vastaajia oli yli tuhat. Virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Pk-yritykset eivät näe voitonjaon verotusta kasvuun kannustavana, ilmenee Suomen Yrittäjien kyselystä

Pienten ja keskisuurten yritysten mielestä nykyinen voitonjaon verotus ei kannusta yrityksiä kasvuun, ilmenee Suomen Yrittäjien tekemästä kyselystä. Kyselyssä vain viidesosa yrittäjistä pitää voitonjaon nykyistä verotusta kannustavana yritysten kasvattamiseen.

Kannustavimpana verotusta pitävät kyselyssä yli 10 henkeä työllistävät yritykset. Niistäkin kannustavana nykyistä veromallia pitää vain reilu kolmannes.

Listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen muuttamisesta on käyty säännöllisin väliajoin julkisuudessa kipakkaa keskustelua. Nykyisen järjestelmän on muun muassa nähty olevan liian höveli korkean nettovarallisuuden omaavien yritysten osinkojen verotuksessa.

Kokoomus nimeää tänään lisää eurovaaliehdokkaita

Kokoomuksen puoluevaltuusto nimeää tänään lisää eurovaaliehdokkaita kevään EU-parlamenttivaaleihin. Puoluevaltuuston kokous alkaa Helsingissä puolenpäivän jälkeen.

Kokouksen korkkaa kuitenkin jo aiemmin puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo. Orpo pitää yleisölle avoimen puheen Kampin Narinkkatorilla kello 11.

Väli-Suomen Median lehdet perustivat yhteisen teematoimituksen

Väli-Suomen Median maakunta- ja kaupunkilehdet ovat perustaneet uuden teematoimituksen. Maanantaina toimintansa aloittava Teemasuomalainen tuottaa teemasisältöjä muun muassa Etelä-Suomen Sanomiin, Helsingin Uutisiin, Karjalaiseen, Keskisuomalaiseen, Länsi-Savoon, Länsiväylään, Savon Sanomiin ja Vantaan Sanomiin.

Teemasuomalaisen toimituksessa työskentelee tiedotteen mukaan viisi ihmistä, jotka työskentelevät Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Vantaalla.

Väli-Suomen Medialla on jo ennestään yhteistoimituksia: uutistoimitus Uutissuomalainen ja sunnuntaitoimitus Sunnuntaisuomalainen.

Venäjä-tutkintaa johtava Mueller tyrmää kohua herättäneen Trump-uutisen

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Muellerin toimisto tyrmää kohua herättäneen Buzzfeed-sivuston uutisen, jonka mukaan presidentti Donald Trump olisi ohjeistanut entistä asianajajaansa valehtelemaan kongressille liiketoimista Venäjällä.

Erikoissyyttäjän toimisto puuttui asiaan harvinaisella lausunnolla, jonka mukaan Buzzfeed ei ole kuvannut tapahtumia eikä Muellerin toimiston saamia dokumentteja totuudenmukaisesti.

Buzzfeedin mukaan Trump kehotti presidentinvaalien 2016 jälkeen asianajajaansa Michael Cohenia valehtelemaan kongressille neuvotteluista, jotka koskivat Trumpin pilvenpiirtäjän Trump Towerin rakentamista Moskovaan. Sivuston lähteinä oli kaksi Trumpin Venäjä-yhteyksiä tutkivaa liittovaltion viranomaista.

Muellerin toimiston tiedotteessa ei eritelty tarkemmin, mitkä tiedot uutisessa eivät pidä paikkaansa. (Lähde: AFP)

Trump vihjaa uudesta avauksesta Meksikon muurikiistaan

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoo antavansa tänään ilmoituksen liittovaltion hallinnon sulkuun ja Meksikon muurikiistaan liittyen. Trump kuvasi Twitterissä ilmoitusta merkittäväksi, muttei kertonut sen sisällöstä. Ilmoitus on määrä antaa iltakymmeneltä Suomen aikaa.

Osa Yhdysvaltojen hallinnosta on suljettuna jo viidettä viikkoa Meksikon rajamuurin rahoitusta koskevan kiistan takia. Trump on vaatinut muuria varten rahaa yli viisi miljardia dollaria, mihin demokraatit eivät ole suostuneet.

Trump on uhannut julistaa maan etelärajalle kansallisen hätätilan, jonka avulla hän voisi kävellä muurin rahoituksessa kongressin yli. Hätätilan julistaminen johtaisi todennäköisesti oikeustoimiin. (Lähde: AFP)

Pukki nousi jakamaan mestaruusliigan maalipörssin kärkipaikkaa

Teemu Pukki teki perjantaina kauden 16. maalinsa jalkapallon Englannin mestaruussarjassa. Pukki vei 13. minuutin osumallaan Norwichin 1–0-johtoon Birminghamia vastaan.

Birminghamin Che Adams tasoitti minuutti Pukin osuman jälkeen, mutta vain reilut 10 minuuttia myöhemmin Norwich oli mennyt kahden maalin johtoon Mario Vrancicin ja Tom Trybullin osumilla. Norwich myös voitti ottelun 3–1.

Pukki vaihdettiin kentältä 85. minuutilla.

Pukki nousi 16 maalillaan mestaruussarjan maalipörssin jaetulle johtopaikalle.

Voitto nosti Norwichin mestaruussarjassa kakkoseksi, pisteen päähän sarjajohtaja Leedsistä, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi