Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Syyttäjä: 15-vuotias tyttö suunnitteli lastenkodin ohjaajan tappamista – tarkoitus oli puukottaa ohjaaja vessareissulla ja paeta

Alaikäistä tyttöä syytetään Oulun käräjäoikeudessa lastenkodin ohjaajiin kohdistuneen väkivallanteon valmistelusta. Syyttäjän mukaan tekohetkellä 15-vuotias tyttö laati suunnitelman yhden ohjaajan tappamisesta.

Tyttö oli syyttäjän mukaan pyytänyt yöllä ohjaajaa päästämään hänet lukittuun vessaan. Kun ohjaaja avasi ovea, tyttö oli seissyt tämän takana hedelmäveitsen kanssa. Tyttö muutti mieltään viime hetkellä ja luopui puukottamisesta, syyttäjä sanoo.

Tyttöä syytetään myös toisen ohjaajan pahoinpitelyn suunnittelusta. Syyttäjän mukaan tyttö oli sopinut itseään nuoremman lapsen kanssa, että ohjaaja kutsutaan huoneeseen, missä häntä hakataan päähän silitysraudalla. Suunnitelma oli hakata kunnes ohjaaja menee tajuttomaksi, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan molempien väkivallantekojen tarkoituksena olisi ollut paeta Muhoksen Nuorten Ystävät ry:n Koivulehdon-sijoitusyksiköstä.

Tyttö myöntää pakoaikeet - Puolustus: Ollut muiden vietävissä

Syytetty kiistää syytteet suunnittelurikoksista. Hän myöntää pitäneensä hallussaan teräasetta ja että tarkoituksena oli puukottaa toista ohjaajaa ja paeta. Hän kuitenkin kiistää laatineensa yksityiskohtaisen suunnitelman rikoksesta.

Kirjallisessa vastauksessa sanotaan syytetyn saaneen karkaamisajatuksen ja ehdotuksia toimintatavoista tuttavaltaan puhelimessa.

– Toiminta ilmentää lähinnä sitä, että häneen on voinut ulkopuolinen taho helposti vaikuttaa, vastauksessa sanotaan.

Myös ohjaajan pahoinpitelyä koskevan syytteen kohdalla tyttö kertoo olleensa vain mukana nuoremman tytön suunnitelmassa. Hän sanoo ilmoittaneensa toiselle tytölle olevansa valmis karkaamaan tämän kanssa. Pahoinpitelyaikeista hän kertoo kieltäytyneensä.

– Syytetty kiistää, että hänen tarkoituksenaan olisi missään vaiheessa ollut pahoinpidellä ohjaajaa, eikä hän ole halunnut, että ohjaajille tapahtuisi mitään pahaa.

Syyttäjä vaatii ehdollista - teot viime ja toissa vuonna

Tytölle vaaditaan tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä ehdollista vankeusrangaistusta muun muassa kahdesta nuorena henkilönä tehdystä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä törkeän ryöstön valmistelusta.

Epäillyt teot tapahtuivat heinäkuussa 2017 ja tammikuussa 2018.

Tyttöä syytetään myös ohjaajien uhkaamisesta. Hän myöntää uhanneensa heitä tappamisella tai väkivallalla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi