Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsingin poliisi otti kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

Poliisi partioi Oulussa sunnuntaina. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Poliisi on ottanut Itä-Helsingissä kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta, kertoo Helsingin poliisin rikoskomisario Pekka Korhonen STT:lle.

Rikosten epäillään tapahtuneen itähelsinkiläisessä asunnossa. Poliisi epäilee, että hyväksikäyttökertoja on ollut useita viime marraskuun alusta tammikuun 9. päivään asti. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi illalla Twitterissä, että hallitus aikoo käsitellä Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjä ensi viikolla. Myös eduskuntaryhmät on kutsuttu koolle. Eduskunnassa on jo käsiteltävänä lakiesityksiä, jotka koventaisivat rangaistuksia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Sipilä myös kommentoi Helsingin rikosepäilyä iltapäivällä Twitterissä. Hän painotti, että jokainen lapseen kohdistuva seksuaalirikos on liikaa.

– Nyt poliisi tutkii, oikeuslaitos tuomitsee. Ajatukseni ovat uhrissa ja hänen läheisissään, Sipilä tviittasi.

Poliisioperaatio Roihuvuoressa

Poliisi ei tarkenna epäillyn rikoksen uhrin ikää. Myöskään epäiltyjen ikää ei kerrota julkisuuteen.

– Ei lähdetä tarkentamaan, Korhonen sanoo.

Suomen rikoslaissa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kohdistuu alle 16-vuotiaisiin.

Yle kertoi illalla Helsingin poliisin vahvistaneen, että tässä vaiheessa tiedossa on yksi alaikäinen uhri.

Ilta-Sanomat kertoi lauantai-iltana Helsingin Roihuvuoressa Roihuvuorentiellä asuntoon tehdystä operaatiosta. Poliisi ei vahvista kiinniottoihin liittyneen operaation tarkkaa sijaintia, mutta kertoo sen kohdistuneen Itä-Helsinkiin.

Operaation yksityiskohdista ei myöskään kerrota enempää julkisuuteen. Poliisi ei kommentoi esimerkiksi sitä, tekivätkö kiinniotetut vastarintaa.

Oulu järkyttyi uusista rikosepäilyistä

Ulkomaalaistaustaisten tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset ovat olleet tapetilla viikonloppuna Oulun uusien epäilyjen vuoksi.

Perjantaina kävi ilmi, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä, joiden uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä. Rikosten epäillään poliisin mukaan tapahtuneen viime kesänä. Epäiltyjä on yhteensä neljä, kaksi heistä noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita. Poliisi tiedotti perjantaina, että kolme epäiltyä on otettu kiinni.

Oulussa epäillyt rikosnimikkeet ovat tutkinnan tässä vaiheessa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Oulussa oli hiljattain tullut julki viisi muuta epäiltyä seksuaalirikoskokonaisuutta. Poliisi ei tässä vaiheessa tarkenna, liittyvätkö uudet tapaukset aiempiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi