Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Palomies ajoi humalassa ambulanssia - osa matkasta hälytysajoa

Etelä-Savon pelastuslaitoksella työskentelevän palomiehen huomattiin olevan päihtynyt, vaikka hän oli tullut työvuoroon ja lähtenyt ajamaan autollakin Pieksämäellä marraskuun lopussa.

Mies ehti ajaa ambulanssilla hälytysajoa yleisillä teillä työtehtävällä ennen kuin pelastuslaitoksen muu väki puuttui asiaan ja puhallutti miehen. Mies ehti ajaa työtehtävällä työkaveri kyydissään noin 40 kilometrin matkan, josta osan kiireellisenä hälytysajona.

Palomies puhallutettiin kahteen ambulanssin eri alkometriin, joista molemmat osoittivat miehen olevan alkoholin vaikutuksen alainen.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta, sillä mies oli päihtyneenä töihin tullessaan rikkonut virkatoiminnasta annettuja säännöksiä.

55-vuotias mies myönsi asian. Hän kertoi oikeudessa, että oli juonut alkoholijuomia edellisenä päivänä ja lopettanut niiden nauttimisen vasta aamuyöllä. Miehen promillet ambulanssin kuljettajana ollessa jäivät epäselväksi, koska poliisia ei ollut kutsuttu tekemään puhallutusta, mutta pelastuslaitoksen todistajat ja pelastuslaitoksen alkometrien tulokset osoittivat miehen tunnustuksen kanssa yhdessä päihtymystilan.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 65 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 1 820 euroa ja noin 200 euroa muita maksuja.

Palomies määrättiin ajokieltoon maaliskuun loppupuolelle asti.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi hakea valituslupaa. Virkarikostuomio ja ajokielto ovat peruste virkamiesoikeudellisiin toimiin pelastuslaitoksella.

Asta Tenhunen
asta.tenhunen@savonsanomat.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi