Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Unettomuus heikentää monen suomalaisen työtehoa - lue yön uutiskooste

Uniongelmat aiheuttavat usein työtehon laskua ja sairauspoissaoloja, kertovat unitutkijat STT:lle. Välittömät seuraukset univajeessa ovat suorituskyvyn lasku, keskittymiskyvyn heikkeneminen, muistivaikeudet sekä reaktionopeuden lasku.

Nykyaikainen työ itsessään voi olla aivoille rasittavaa, myös pitkät työpäivät ja ylityöt vaikuttavat uneen. Ylitöitä tekevien ja vuorotyöläisten lisäksi riskiryhmässä ovat niin sanotut aivotyöläiset eli asiantuntijatöiden tekijät.

THL:n mukaan joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta unihäiriöstä.

HS: Perussuomalaisten Halla-aho puuttunut ainakin kaksi kertaa nuorisojärjestön ääriajatteluun

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ojentanut ainakin kaksi kertaa perussuomalaisten nuorisojärjestön jäseniä ääriajattelusta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Nuorisojärjestö Ps-nuorissa ottivat syksyllä vallan aiempaa radikaalimman nationalismin kannattajat. Niin sanotuilla etnonationalisteilla on emopuoluetta rajummat näkemykset esimerkiksi siitä, ketä voidaan pitää suomalaisena.

Helsingin Sanomien mukaan Halla-aho lähetti jo viime keväänä ojentavan sähköpostin Ps-nuorten jäsenille nähtyään ruutukaappauksia Facebook-viesteistä, joita järjestön suljetussa Facebook-ryhmässä oli kirjoitettu. Halla-ahon sähköpostin jälkeen nuorisojärjestö erotti yhden jäsenensä kokonaan ja kaksi määräaikaisesti.

Vasemmalta oikealle vaaleissa? Ei olisi helppoa, sanoo lähes puolet suomalaisista

Vajaa puolet suomalaisista sanoo, että vasemmiston ja oikeiston välisen rajan ylittäminen vaaleissa olisi enemmän tai vähemmän vaikeaa. Kaikkein hankalinta ideologisen hypyn tekeminen olisi kokoomuksen ja vasemmistoliiton kannattajille.

Lukema selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön joulukuun Ilmapuntari-tutkimuksesta.

Noin kolmasosa vastaajista arvioi, että rajan ylittäminen olisi erittäin tai melko helppoa. Neljäsosa ei osaa sanoa.

Tutkimukseen vastasi 1 020 osallistujaa. Virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Metroliikenne seisahtaa lähes koko Helsingissä viikonlopuksi

Helsingissä metroliikenne keskeytyy viikonlopuksi uuden asetinlaitteen asentamisen vuoksi.

Keskeytys koskee kaikkia Lauttasaaren itäpuolisia asemia, eli Helsingin puolella metro palvelee matkustajia vain Lauttasaaren ja Koivusaaren asemilla. Lännessä eli Espoon puolella kaikki junat ajavat Matinkylään asti. Keskeytys alkoi Itäkeskuksen itäpuolella jo eilen illalla.

Metrovuorot korvataan pääosin busseilla. Helsingin seudun liikenne (HSL) on neuvonut matkustajia varaamaan matkantekoon ainakin vartin ylimääräistä aikaa.

Liikenne palaa normaaliksi maanantaiaamuna.

Financial Times: Nikki Haley ja Ivanka Trump tyrkyllä Maailmanpankin johtoon

Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs Nikki Haley ja Yhdysvaltain presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump on nostettu esiin mahdollisina ehdokkaina Maailmanpankin uudeksi pääjohtajaksi. Asiasta kirjoittaa Financial Times.

Maailmanpankin pääjohtaja Jim Yong Kim ilmoitti alkuviikosta, että hän aikoo jättäytyä pois tehtävästään helmikuun alussa eli kolme vuotta ennen kautensa virallista päättymistä.

Kimin ennenaikainen ero voi avata Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille merkittävän mahdollisuuden vaikuttaa kansainvälisen jälleenrakennus- ja kehityspankin johtajan valintaan. Kirjoittamattoman säännön mukaan suurin jäsenmaa Yhdysvallat on voinut nimetä pääjohtajan. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta palkatta oleville hallinnon työntekijöille

Yhdysvalloissa pankkiviranomaiset vaativat lainanantajilta joustavuutta hallinnon työntekijöille, jotka saattavat hallinnon sulun takia tarvita lisää aikaa lainojensa takaisinmaksuun.

Noin 800 000 liittovaltion työntekijää on ollut ilman palkkaa jo kolme viikkoa Yhdysvaltain hallinnon osittaisen sulkemisen takia.

Osa hallinnosta on suljettuna, sillä osasta maan budjetista ei ole päästy sopuun. Budjettikiistan taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaatimus Meksikon muurin rakentamisesta. Trump haluaa muuriin yli viisi miljardia dollaria rahaa, mutta demokraatit eivät ole suostuneet tähän. (Lähde: AFP)

Leikkauksesta toipuva Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari pääsee töihin ensi viikolla

Leikkauksesta toipuva Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg jatkaa työskentelyä ensi viikolla, maan korkein oikeus kertoo tiedotteessa. Asiasta uutisoi Washington Post. Oikeuden tiedottajan mukaan Ginsburg työskentelee ensi viikolla kotoa käsin. Tiedottajan mukaan leikkauksen jälkeisissä tutkimuksissa ei ole ilmennyt sairauksia, joten hoitoja ei enää tarvita.

Ginsburg leikattiin joulukuun 21. päivänä, jolloin hänen keuhkoistaan poistettiin pahanlaatuisia kyhmyjä. Ginsburgia on hoidettu syövän vuoksi jo kahdesti aiemmin.

85-vuotiasta Ginsburgia pidetään kuudesta korkeimman oikeuden tuomarista liberaaleimpana.

Ginsburgin vetäytyminen voisi kasvattaa korkeimman oikeuden konservatiivien osuutta, sillä päätöksen tuomarinimityksistä tekee presidentti Donald Trump.

Kanadassa kolme ihmistä kuoli ja 23 loukkaantui bussin törmättyä linja-autopysäkkiin

Kanadassa kolme ihmistä on kuollut ja ainakin 23 loukkaantunut kaksikerroksisen linja-auton törmättyä bussipysäkkiin Kanadan pääkaupungissa Ottawassa, viranomaiset kertovat. Onnettomuus tapahtui perjantaina iltapäivällä ruuhka-aikaan.

Ensihoitajien mukaan loukkaantuneista 14 on kriittisessä tilassa.

Kaksi kuolonuhreista oli linja-auton matkustajia ja kolmas kuolonuhri seisoi pysäkillä. Poliisijohtajan mukaan kuljettaja otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja häntä aiotaan kuulla osana tutkintaa, jossa selvitetään tapahtumien kulku. (Lähde: AFP)

Syyrian valtiollisen uutistoimiston lähde: Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi