Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Syyttäjä: Helsinkiläiskoulun rehtori tiesi opettajan lähettelevän oppilaalle seksuaalisia viestejä, mutta jätti ilmoittamatta poliisille – rehtorille vaaditaan sakkoja

Syyttäjän mukaan rehtorin tietoon oli saatettu, että Hoplaxskolanin yläkoulun miespuolinen opettaja on lähetellyt nuorelle pojalle seksuaalisia viestejä ja kuvia. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Helsinkiläiskoulun rehtorina toimineelle naiselle vaaditaan sakkotuomiota perjantaina alkaneessa oikeudenkäynnissä. Syyttäjän mukaan rehtori jätti ilmoittamatta poliisille epäilyn, että koulun oppilas on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi.

Syyttäjän mukaan rehtorin tietoon oli saatettu, että Hoplaxskolanin yläkoulun miespuolinen opettaja oli viestitellyt seksuaalissävytteisesti alle 16-vuotiaalle pojalle. Nainen tiesi syyttäjän mukaan, että opettaja oli saanut pojan vaihtamaan kanssaan kuvia ja kommentoinut pojan kuvaa vihjaten seksistä.

Miesopettaja tuomittiin joulukuussa puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen kaikkiaan yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjä katsoo, että jättämällä rikosilmoituksen tekemättä opettajasta rehtori rikkoi tahallaan virkavelvollisuutta vuosina 2014–2017.

Syyttäjän mukaan rehtorin tietoisuudesta todistaa muun muassa se, että hän antoi opettajalle varoituksen vuonna 2014. Kirjallisena todisteena oikeudessa esitettiin myös rehtorin sähköpostiviesti, jossa on kuva opettajan viesteistä ja kuvista.

Nainen kiistää syytteen

Syytetty Mia Marg Förars-Pöytäniemi kiistää syytteen. Hän ei ole Hoplaxskolanin yläkoulun nettisivujen mukaan enää rehtorina kyseisessä koulussa.

Syytetyn mukaan syyttäjän kuvaus teosta ei pidä paikkaansa.

– Hänen tietoonsa ei ollut tullut, että opettaja olisi lähettänyt oppilaalle kuvia itsestään vähissä vaatteissa. Häntä oli informoitu ainoastaan siitä, että oppilas lähetti kuvan itsestään ja kaveristaan opettajalle ja että opettaja ja oppilas ovat jutelleet, rehtorin puolustusasianajaja sanoo kirjallisessa vastauksessa.

Puolustuksen mukaan rehtori piti opettajan keskustelua oppilaalle sopimattomana, mutta ei silti katsonut jatkotoimia tarpeellisiksi.

– Hän ei ole katsonut, että keskustelu olisi vaarantanut oppilaan kehityksen ja että lastensuojelun tarve pitäisi sen perusteella tutkia. Ei myöskään ollut syytä epäillä, että opettaja olisi tehnyt lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen, vastauksessa sanotaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi