Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Nelostiellä onnettomuudet Lahdessa ja Orimattilassa - säiliöauto törmäsi keskikaiteeseen ja henkilöauto suistui katolleen metsään

Pohjoisen suuntaan ajanut säiliöauto törmäsi Nelostien keskikorokkeeseen pian ohitettuaan Lahden eteläisen kehätien siltatyömaan. Kuva on otettu kolaripaikalta Renkomäkeen päin. Kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Nelostiellä sattui tiistaina puolen tunnin sisällä kaksi onnettomuutta, toinen Lahdessa ja toinen Orimattilassa.

Lahdessa noin kello 10.30 säiliöauto törmäsi eteläisen kehätien työmaan alueella keskikorokkeen kaiteeseen. Onnettomuus sattui Pekanmäen liittymästä 1,8 kilometriä Renkomäen suuntaan, vähän matkaa Hartwallin kohdalta eteläisen kehätien siltatyömaata kohti. Säiliöauto oli matkalla pohjoisen suuntaan.

Kolarin vuoksi yksi ajokaista oli suljettu molempiin suuntiin eli keskimmäiset kaistat ovat pois käytöstä. Liikennevirasto tiedotti kello 12.50, että liikenne pysäytetään ajoittain onnettomuuspaikan kohdalla.

- Onnettomuudessa ei ole loukkaantuneita, eikä autosta valu mitään ympäristöön. Sen lastina on muoviraaka-ainetta nesteenä. Tämä on niin sanottu kiireetön tilanne. Kolaripaikan raivaaminen vie useita tunteja ja liikennehaitat ovat melkoiset, kertoo päivystävä palomestari Harri Kittelä.

Säiliöauto saatiin pois paikalta ja ajokaistat avattiin liikenteelle kello 14:n jälkeen. Kaistat olivat suljettuina yhteensä 3,5 tunnin ajan.

Liikennettä kuitenkin pysäytettiin Nelostiellä iltapäivällä myös pelastuslaitoksen poistuttua paikalta, sillä kehätien työmaalla tehtiin räjäytyksiä.

Kittelän mukaan säiliöauto rikkoi metallikaidetta keskikorokkeen toiselta puolelta 30 metriä ja toiselta puolelta 15 metriä. Kaiteen korjaus voi myös vaikuttaa liikenteeseen.

Orimattilassa henkilöauto ajoi metsään

Orimattilassa lähellä Mäntsälän rajaa sattui ulosajo noin kello 10.50. Lahden suuntaan ajanut henkilöauto suistui tieltä oikealle ja päätyi metsään katolleen.

Autossa oli vain kuljettaja, joka ei loukkaantunut vakavasti.

Myös Orimattilassa oli toinen pohjoiseen menevistä kaistoista suljettu, kunnes onnettomuuspaikka saatiin raivattua.

- Nelostiellä on liukas keli, mutta lumisade ei niinkään aiheuta ongelmaa. Tie on jäässä ja nyt pikkupakkasessa se on liukkaampi kuin kovemmalla pakkasella, Kittelä sanoo.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi