Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Liike Nyt julkisti eduskuntavaaliehdokkaitaan: Juri Nieminen ehdolle

Juri Nieminen on keväällä ehdolla eduskuntaan. Kuva: Mirja Hussain

Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Juri Nieminen on yksi Hämeestä eduskuntaan pyrkivistä Liike Nytin ehdokkaista.

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt julkisti maanantaina ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa.

Hämeen vaalipiiristä ehdolle Niemisen lisäksi lähtevät heinolalainen kaupunginvaltuutettu Ville-Matti Kuusela, lahtelainen eläkeläinen Seppo Mustonen ja sähkövoimatekniikan mekaanikko, opiskelija Tommi Nurminen Hollolasta.

Kotikunta-listalla äänivyöryn kevään 2017 kuntavaaleissa kerännyt Juri Nieminen on toiminut Asikkalan kunnanhallituksen puheenjohtajana kesästä 2017 saakka. Sitä ennen hän toimia Asikkalan kunnanjohtajana vuosina 2006–2016 ja Sulkavalla 2004–2006.

Nieminen sanoo ilmoittaneensa itse mahdollisesta kiinnostuksestaan asettua ehdolle Liike Nytin riveistä.

– Joulun aikana asiaa pohdittiin ja tähän ratkaisuun päädyttiin.

Nieminen valitsi Liike Nytin, koska ei ole koskaan kuulunut mihinkään poliittiseen puolueeseen.

– Kaikkein mieluiten olisin lähtenyt ihan vaan sitoutumattomien yhteislistalta, mutta sellaista ei ole Hämeen vaalipiiriin tulossa.

Kunkin Liike Nytin listalla ehdolla olevan tulee kerätä omasta vaalipiiristään 100 kannattajakorttia päästäkseen ehdolle. Nieminen on aloittamassa kannattajakorttien keräämistä lähiaikoina.

Ville-Matti Kuusela on toisen kauden valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja. Lisäksi hän on Liike Nyt Heinolan valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Mustonen oli ehdolla keväällä 2017 perussuomalaisten listalla Lahdessa. Hän ei kuitenkaan tullut valituksi saatuaan 33 ääntä.

Liike Nytin puheenjohtaja Harkimo on ehdolla Uudellamaalla. Liikkeen toinen näkyvä hahmo, ex-kansanedustaja Mikael Jungner ei ole ensimmäisten julkistettujen ehdokkaiden joukossa.

Yhteensä Liike Nyt julkisti maanantaina 48 ehdokasta. Ehdokkaita on kaikista Manner-Suomen vaalipiireistä Satakunnan ja Vaasan vaalipiirejä lukuun ottamatta.

Lisää ehdokkaita Liike Nyt aikoo julkistaa tammikuun lopulla.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi