Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pukkeja putkaan, puukotettu päättyi sairaalan leikkauspöydälle – joulu ei ole poliisin näkökulmasta tänäkään vuonna rauhallinen

Aikaisempien joulujen tapaan poliisi on saanut paljon kotihälytyksiä. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Joulu on sujunut poliisin näkökulmasta melko lailla aiempien vuosien tapaan, eli jossain määrin rauhattomasti. Kotihälytyksiä on tullut lukuisia ja kiinni jäänyt pahoinpitelijöitä ja rattijuoppoja.

Soittokierros muutamille suurimmille poliisilaitoksille paljastaa, että alueellisia vaihteluja on. Kiireistä on ollut Lounais-Suomen ja Oulun poliisilaitoksen alueilla.

Kankaanpäässä Satakunnassa keski-ikäisen pariskunnan nujakka päätyi siihen, että nainen löi miestä veitsellä, poliisi kertoo. Mies loukkaantui vakavasti.

– Sairaalasta tulleen tiedon mukaan leikkaus onnistui ja hän on toipumaan päin, kertoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Kai Loukkaanhuhta.

– Lähtökohtaisesti kyse on tapon yrityksestä, jos puukolla lyö toista vaaralliseen paikkaan.

Miestä epäillään pahoinpitelystä.

Vastaanottokeskuksen asukasta iskettiin nyrkistä kasvoihin

Vanhempi konstaapeli Mikko Vuorio Oulun poliisista luonnehtii joulua kiireiseksi.

– Poliisilla on ollut erilaisia tehtäviä paljon. Ei vakavampaa, tavanomaisia poliisitehtäviä. Hieman tavanomaista viikonloppua kiireisempää.

Pahoinpitelyitä on sattunut niin ravintolassa, yksityisasunnossa kuin vastaanottokeskuksessakin.

Heikinharjun vastaanottokeskuksessa kahden asukkaan riita äityi siihen, että toinen löi toista useita kertoja nyrkillä kasvoihin, Vuorio kertoo.

Oulun keskustassa sijaitsevassa ravintolassa tapahtui pahoinpitely, josta epäilty mies saatiin kiinni ravintolan läheisyydestä.

Helsingissä hieman aiempaa enemmän tehtäviä

Joulun tähän mennessä vakavin tapaus on epäilty alakouluikäisen pojan murha Helsingin Arabianrannassa myöhään eilen illalla. Poliisi otti tapahtumapaikalta yksityisasunnosta kiinni vuonna 1982 syntyneen miehen, jota aiotaan esittää vangittavaksi.

Muutoin Helsingissä on säästytty vakavammilta rikoksilta, kerrotaan Helsingin poliisilaitokselta.

– Vastaa rauhallista viikonloppua, sanoo yleisjohtaja Jorma Makkonen.

Tehtäviä on ollut Helsingissä Makkosen mukaan kuitenkin hieman viime joulua enemmän.

Liikaa promilleja joulupukeilla

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa joulun rikos- ja hälytystilanne on myös ollut aiempien vuosien kaltainen. Kotihälytyksien lisäksi teiden liukkaus on johtanut joihinkin peltikolareihin ja ojaanajoihin, kertoo vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisista.

– Jokunen joulupukki on jäänyt kiinni, liikaa promilleja matkalla.

Itä-Suomesta kerrotaan puolestaan hyvin rauhallisesta joulusta.

– Kyllä voi sanoa, että tavanomaista viikonloppua rauhallisempaa, ehkä talvista arkiyötäkin hiljaisempaa, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Kuopiossa oli kuitenkin liikkeellä jouluyölle melko epätavanomaisen kuuloinen varas. Joku oli lähtenyt liikkeelle rakennustyömaalle Kuopion keskustassa työkaluvarkaisiin.

– Tekijä on saatu kiinni.

Tarkistakaa palovaroittimien patterit, toivoo pelastuslaitos

Palovaroittimiin liittyvät tarkistustehtävät ovat tavanomainen osa pyhäpäivien hälytystehtäviä, kertoo Helsingin pelastuslaitos tiedotteessa.

Myös tänä jouluaattona pelastuslaitoksella kirjattiin eniten automaattisten paloilmoittimien hälytyksiin ja palovaroittimien tarkistuksiin liittyviä tehtäviä. Pelastuslaitos neuvookin vaihtamaan palovaroittimien paristot säännöllisesti. Paristot kannattaa vaihtaa myös ennen lomille lähtöä.

Muilta osin Helsingin pelastuslaitoksen aattoa kuvaillaan rauhalliseksi ja tehtävämäärältään keskiarvoa hiljaisemmaksi.

Ensihoidon tehtäviä kirjattiin Helsingissä alle 150, mikä teki jouluaatosta tavanomaista rauhallisemman päivän. Ensihoidon tehtävistä erottuivat lukumääräisesti yleistilan laskut ja talvelle tyypilliset kaatumiset, tiedotteessa kerrotaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi