Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ironman-kisa jätti Lahden seudulle yli kaksi miljoonaa euroa - "Kun tapahtuma tehdään toisen kerran, kaikki on paljon helpompaa"

Tuhatpäinen osanottajajoukko odotteli siistissä jonossa kilpailun alkua 30. kesäkuuta. Kuva: Aku Isotalo

Lahdessa järjestetty kansainvälinen triathlontapahtuma, Suomen ensimmäinen Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland, jätti seudulle peräti 2,1 miljoonan euron kokonaishyödyn.

Kilpailun talousvaikutuksia tutki Sportcal Ltd -yhtiö. Se teki aiemmin vastaavan selvityksen Lahden vuoden 2017 MM-hiihtojen talousvaikutuksista. Molemmat selvitykset on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö, ja selvitysten tulokset ovat vertailukelpoiset.

Ironman-kilpailu järjestettiin kesäkuun lopussa. Siihen osallistui lähes 1 500 urheilijaa 42 maasta. Tapahtumaa arvioidaan olleen seuraamassa Lahden satamassa sekä reittien varsilla noin 20 000 katsojaa.

Katsojista yli 2 300 oli Lahteen saapuneita vierailijoita, joista yli 600 ulkomailta. Tapahtuma tuotti 4 330 yöpymistä kaupungin majoitusliikkeissä.

– Taloudellisten vaikutusten lisäksi on perusteltua huomioida tapahtuman mukanaan tuoma kansallinen ja kansainvälinen näkyvyys. Ironman on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista urheilutapahtumabändeistä, muistuttaa Olympiakomitean suurtapahtumatyöryhmän erikoisasiantuntija Janne Leskinen.

Tapahtuma järjestetään jälleen ensi kesänä. Tapahtumassa uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja juostaan 21 kilometriä kaikki peräkkäin.

– Nyt kun tapahtumaa tehdään toista kertaa, kaikki on huomattavasti helpompaa. Pääpiirteittäin järjestelyt noudattavat viime vuoden kaavaa. Sataman alueelle tehdään pieniä muutoksia, jotka helpottavat ravintolapalvelujen saatavuutta ja tapahtuman seuraamista, kertoo kilpailun johtaja Tiina Boman.

Lahden hiihdon MM -kisat keräsivät keväällä 2017 yli 270 000 kävijää 12 päivän aikana.

Sportcal-yhtiön selvityksen mukaan kisavieraat toivat yli 22 miljoonan euron kokonaisvaikutuksen Lahden talousalueelle.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi