Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ison huumejutun tutkinta loppusuoralla – vangittuna ollut toistakymmentä henkeä, jotka ovat Cannonballin jäseniä tai kytkeytyvät jengiin

Poliisi on takavarikoinut tukinnan aikana muun muassa useita kiloja amfetamiinia. – Kuvan huumausaine ei liity tutkittavana olevaan juttukokonaisuuteen. Kuva: Janne Ranne

Hämeen poliisi on saamassa valmiiksi laajan, moottoripyöräjengi Cannonballin organisoiman huumausainerikoskokonaisuuden tutkinnan.

Tutkinnan aikana on ollut vangittuna toistakymmentä jengin jäsentä tai jengiin muutoin kytköksissä olevaa henkilöä. Suurin osa on jäseniä.

Kaikkia epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja osaa myös ampuma-aserikoksesta. Epäillyiltä on takavarikoita useita kiloja amfetamiinia; tarkkoja määriä ei vielä kerrota. Toiseksi eniten on takavarikoitu ekstaasia. Tutkinta koskee muitakin kuin poliisin haltuunsa saamia huumausaineita.

Myös luvattomia ampuma-aseita ja käteisvaroja on takavarikoitu.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille tutkiessaan yksittäisiä huumausainerikoksia, joita on tehty vuoden 2016 jälkipuoliskolta alkaen. Tutkinnan alkuvaiheessa ei vielä ollut selvää, miten isosta jutusta on kyse.

– Tämä on ollut poikkeuksellisen laaja juttu, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeenlinnan poliisiasemalta, jonne tutkinnan vetovastuu on keskitetty.

Tutkintaan on osallistunut myös Lounais-Suomen poliisilaitos.

Epäiltyjä kolmesta maakunnasta

Ensimmäiset vangitsemiset tehtiin syyskuussa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tuolloin neljä kantahämäläistä ja yhden heinolalaisen epäillyn. Etelä-Suomen Sanomien saamien tietojen mukaan heinolalainen ja ainakin yksi kantahämäläisistä vangituista ovat Cannonballin jäseniä.

Myöhemmin vangitsemisia on tehty lisää, viimeisin viime viikon alkupuolella.

Päijät- ja kantahämäläisten lisäksi vangittuna on ollut Turun seudulta kotoisin olevia. Kustakin maakunnasta vangittuna on ollut "useampi kuin yksi henkilö".

Poliisi ei kommentoi, pitääkö se jotakuta epäiltyä päätekijänä tai sitä, mistä maakunnasta käsin rikollinen toiminta on ollut johdettua.

Jutun esitutkinta valmistuu tammi–helmikuun taitteessa, jolloin poliisi tiedottaa tutkinnasta yksityiskohtaisemmin. Syytteen noston määräpäivä on helmikuun lopussa. Jutun laajuuden vuoksi sille on nimetty kaksi syyttäjää.

Rikosepäilyjä käsitellään aikanaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Yksittäisiä tekoja on tehty myös Kanta-Hämeessä.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi