Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsinkiläisen koulun ex-opettaja tuomiolla – syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä

Opettaja on kiistänyt syytteet kirjallisessa vastauksessaan oikeudelle. Hän katsoi, että esimerkiksi oppilaiden koskettamisessa on ollut kyse hieronnasta tai muusta auttamisesta ilman seksuaalisia tarkoitusperiä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään ratkaisun jutussa, jossa helsinkiläisen koulun miesopettajaa syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Syytteet liittyvät tapahtumiin vuosina 2013–2017. Niitä on käsitelty oikeudessa ilman yleisöä.

Hyväksikäytöistä epäilty opettaja on Svenska Ylen tietojen mukaan ollut poissa opetustyöstä viime vuoden huhtikuusta lähtien, jolloin poliisi alkoi tutkia rikosepäilyjä.

Saman koulun rehtoria vastaan on nostettu virkarikossyyte, jota käsitellään tammikuussa. Rehtorin tapauksessa kyse on siitä, tiesikö hän opettajan toiminnasta ja toimiko hän tämän esimiehenä asianmukaisesti.

Opettaja on kiistänyt syytteet kirjallisessa vastauksessaan oikeudelle. Hän katsoi, että esimerkiksi oppilaiden koskettamisessa on ollut kyse hieronnasta tai muusta auttamisesta ilman seksuaalisia tarkoitusperiä. Viestejä opettaja selitti esimerkiksi niin, että oppilas oli aloittanut seksistä ja homoseksuaalisuudesta kysymisen. Sen opettaja myöntää, ettei kaikki viestittely ollut jälkikäteen arvioiden fiksua.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi