Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahtelainen valtuutettu kouri toista valtuutettua kaupungintalolla – "Hyvin surullista, että itsenäisyyspäivän juhlissa käy näin"

Lahden itsenäisyyspäiväjuhlat vietettiin kaupungintalolla. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu kouri toista valtuutettua eilisissä itsenäisyyspäivän juhlissa kaupungintalolla. Juhlassa oli satoja vieraita, mutta tietoa ei ole siitä, oliko tapauksella useita silminnäkijöitä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) sanoo, että hänelle tultiin kertomaan tapauksesta myöhemmin, eikä hän itse nähnyt tapahtunutta. Bruneau ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) olivat käyneet jututtamassa tapauksen osapuolia. Keskustelussa tultiin siihen tulokseen, että juhlat eivät ole oikea paikka selvittää tapausta, vaan siihen palataan myöhemmin.

Kourinnasta epäiltyä ei kuitenkaan Bruneaun tietojen mukaan heitetty ulos juhlista.

Kyseessä asianomistajarikos

Bruneau sanoo, että hän ja Komu ovat olleet sähköpostitse yhteydessä asianosaisiin, ja he ovat sopineet tapaamisen maanantaille. Sinänsä seksuaalinen häirintä on asianomistajarikos, joten jos kourittu valtuutettu ei vie asiaa poliisille, valtuuston puheenjohtajana Bruneau voi vain puhutella häirikköä.

– En halua tuomita ketään pelkkien huhujen perusteella, koska en itse nähnyt mitä tapahtui, mutta on itsestään selvää, että häirinnälle on nollatoleranssi. Kun asiasta tiedetään lisää faktaa, voidaan vahvistaa, mitä on tapahtunut, Bruneau sanoo.

"Hyvin surullista"

Pekka Komu kertoo, ettei myöskään hän nähnyt tapausta vaan kuuli siitä samalla lailla kuin Bruneaukin.

– Uskon, että tapauksella on saattanut olla näkijöitä, mutta en itse sitä nähnyt. Koska kyseessä on vahvasti asianomistajatapaus, toivon että häirinnän kohteeksi joutunut valtuutettu kertoo siitä lisää itse, jos haluaa, Komu sanoo.

Komu sanoo, että kaikissa Lahden poliittisissa tapahtumissa on nollatoleranssi häirinnälle, mutta erityisen ikävää on, että häirintää on tapahtunut kaupungintalon juhlassa.

– Hyvin surullista, että itsenäisyyspäivän juhlassa käy näin, Komu sanoo.

Asiasta kertoi ensin Yle Lahti.

Juttua päivitetty 8.12.2018 kello 13.08. Vaihdettu termi kourija asianosaiseksi.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi