Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Linnan juhlia seurattiin ennätyksellisesti netissä – kättelyjonon aukoille "ei löytynyt mitään yhtä syytä"

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio keskustelivat veteraani Mauri Maunulan kanssa itsenäisyyspäivän vastaanotolla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Linnan juhlia seurattiin ennätyksellisen paljon internetin kautta, kertoo Yle. Yle Areenassa suora Linnan juhlat -lähetys käynnistettiin 570 000 kertaa. Viime vuonna lukema oli 260 000.

Televisiossa itsenäisyyspäivän eri juhlalähetykset puolestaan tavoittivat yhteensä 3,2 miljoonaa katsojaa. Lukuun on laskettu mukaan itsenäisyyspäivän televisiolähetyksistä juhlavastaanotto, paraati, Kohti Linnan juhlia sekä Linnan jatkot.

Viime vuonna itsenäisyyspäivän tv-juhlalähetyksiä seurasi kaikkiaan 3,6 miljoonaa suomalaista.

Tämän vuoden Linnan juhlien katsojapiikki televisiossa oli ennen puoli yhdeksän uutisia. Tuolloin 15 minuutin ajanjaksolla katsojia oli keskimäärin 2,51 miljoonaa.

Linnan juhlat 2018 -lähetystä katsoi keskimäärin 2,44 miljoonaa ihmistä. Viime vuonna tv-lähetyksen keskikatsojamäärä oli 2,66 miljoonaa.

Vieraiden sisääntulo ruuhkautui

Linnan juhlien tv-lähetyksessä herätti torstai-iltana huomiota se, että presidenttiparin kättelyjonoon muodostui paikoin isoja aukkoja. Näin he joutuivat ajoittain odottamaan seuraavia käteltäviä, ja vieraiden sisääntulon kokonaiskesto näytti venyvän pidemmäksi.

Presidentin kansliasta kerrottiin STT:lle perjantaina, että mitään yhtä syytä jonon katkeiluun ei ole käynyt ilmi. Kanslian mukaan asiaan on saattanut vaikuttaa se, että vieraiden sisääntulo Presidentinlinnaan ruuhkautui tv-lähetyksen alkupuolen aikana.

Kansliasta painotettiin, että jonon katkeilusta huolimatta kaikki Linnaan saapuneet kutsuvieraat ehtivät kätellä presidenttiparin.

Presidentin kansliasta lisättiin, että se käy vielä läpi tarkemmin tämänkertaista viivästelyä, jotta vastaavalta vältyttäisiin ensi vuonna.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi