Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lukijalta

Lukijalta: Personal trainer tekee raskaasti verotettua kansanterveystyötä

Hierojat eivät maksa työstään arvonlisäveroa, mikä on arvokas tuki lihas- ja nivelkipujen hoidolle. Verotukea olisi lisäksi tarkoituksenmukaista kohdistaa näiden vaivojen ennaltaehkäisyyn, koska silloin tulokset voivat olla pysyvämpiä.

Ennaltaehkäisyssä erilaisilla liike-, asento- ja liikkuvuusharjoitteilla on keskeinen merkitys. Liike on lääke. Harjoitteiden teknisesti oikea suorittaminen kuitenkaan harvoin omatoimiliikuntana onnistuu.

Kokemusteni mukaan personal trainerin merkitys saavutettujen tulosten kannalta on ratkaiseva. Kyseisten palvelujen hintaa nostaa kuitenkin 24 prosentin arvonlisävero, mikä ei välttämättä ole yhteiskunnan kokonaisedun mukaista.

Personal trainerien vapauttaminen arvonlisäverosta hierojien tapaan palvelisi kansanterveyden edistämistä. Tätä voisi pitää kylmästi eurojenkin tasolla perusteltuna ottaen huomioon tuki- ja liikuntaelinsairauksien yhteiskunnalle suoraan ja välillisesti aiheuttamat suuret kustannukset.

Toinen vaihtoehto voisi olla siirtyminen kevyempään kymmenen prosentin arvonlisäverokantaan, joka on käytössä ryhmäliikunnassa.

Paula Metsola
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi