Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kauneimmat joululaulut soivat maailman lapsille

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia järjestetään niin kirkoissa kuin kuppiloissa ja kauppakeskuksissakin. Kuva: Mirja Hussain mhus

Noin miljoona suomalaista kokoontuu tänäkin vuonna Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin ympäri maan. Kirkkojen lisäksi laulutapahtumia pidetään kuppiloissa, kauppakeskuksissa ja kouluissa.

Kauneimmat joululaulut järjestetään evankelisluterilaisissa seurakunnissa nyt 46. kerran. Ajatuksena on siirtää yhdessä laulaen kristillistä joululauluperinnettä sukupolvelta toiselle sekä kerätä vuosittain kolehti hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna Kauneimmissa joululauluissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi. Tapahtuman suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

– Viime vuonna kauneimmaksi joululauluksi äänestetyn Varpunen jouluaamuna -laulun sanat, jossa köyhälle annetun siemenen sai oma veli enkelten maasta, kuvaavat yhteisvastuun syvintä sanomaa. Olemme kaikki toinen toisillemme sisaria ja veljiä niin kotona kuin myös kansainvälisesti. Maailman lapset ovat meidän omiamme. Kun autamme yhtä, autamme samalla kokonaisia yhteisöjä. Juuri tästä on kyse myös joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta, siitä, ettei ketään jätetä yksin, Jenni Haukio toteaa Kauneimmat joululaulut -kampanjassa.

Lauluvihkoja painetaan 800 000 kappaletta. Perinteisten joululaulujen ohella vihkossa on kolme uudempaa laulua: Betlehemin yö, Enkelten laulu ja Toivo maailman.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi