Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

SK: Nuorisosäätiö pyysi poliisia tutkimaan suomalaisen miljonäärin yhtiön roolia Hollolan tonttikaupoissa

Entisen ABC:n paikka Hollolan Salpakankaalla odottaa kerrostaloja. Niitä ei kuitenkaan aio rakentaa tontin nykyinen vuokralainen Nuorisosäätiö. Se pyrkii eroon 80 vuodeksi solmitusta kalliista vuokrasopimuksesta. Kuva: Sami Lettojärvi

Nuorisosäätiön uusi johto on tehnyt tutkintapyynnön poliisille suomalaisen Lease Deal -konsernin omistajasta Timo Niemisestä, kertoo Suomen Kuvalehti.

Niemiseen kohdistuva tutkintapyyntö liittyy Hollolassa tehtyihin tonttikauppoihin, joissa Niemisen yhtiö sai satojentuhansien eurojen voiton omistettuaan tontin vain kuukauden ajan.

Rahastamisen Hollolan entisen ABC:n tontilla mahdollisti Nuorisosäätiön sitoutuminen tontin vuokralaiseksi 80 vuoden ajaksi.

Siivousalalta uransa käynnistänyt Nieminen on rakentanut Lease Deal -monialakonsernia vuodesta 2006 alkaen. Yhtiön omistuksiin kuuluvat muun muassa Vaunula-autokauppaketju ja vuonna 2018 ostettu entinen valtionyhtiö Raskone oy.

Lease Dealiä oli SK:n mukaan pystyttämässä myös Niemisen pitkäaikainen liikekumppani Arto Autio, joka on yksi Nuorisosäätiö-rikostutkinnan epäillyistä.

Nieminen itse kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen ja sanoo, ettei häntä ole kuultu poliisitutkinnassa epäiltynä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi