Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

EK esittää peruskouluun osaamistakuuta – jokaisen peruskoulun päättävän osattava lukea, kirjoittaa ja laskea sujuvasti

EK:n mukaan peruskoulun päättyessä jokaisella nuorella on oltava sellaiset perustaidot, joiden avulla hän selviytyy jatko-opinnoista. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK esittää perustaitojen osaamistakuuta peruskouluun. EK:n mielestä osaamistakuun tulisi olla seuraavan hallituksen koulutuspolitiikan keskeinen hanke, johon tulisi kohdentaa 100 miljoonaa euroa vuodessa neljän vuoden ajan.

Osaamistakuulla EK tarkoittaa, että peruskoulun päättyessä jokaisella nuorella on oltava sellaiset perustaidot, joiden avulla hän selviytyy jatko-opinnoista. Erityisen tärkeitä perustaitoja ovat luku- ja kirjoitustaito sekä matematiikka.

EK:n johtavan asiantuntijan Mirja Hannulan mukaan osaamistakuulla vastattaisiin täsmällisemmin oppimistulosten heikkenemiseen ja jatko-opinnoissa pärjäämiseen.

– Jos opiskelijan perustaidot eivät ole kunnossa, hän ei selviydy jatko-opinnoistaan ja keskeyttää ne. Perustaitoihin on siis panostettava ajoissa. Yksikään nuori ei saa valmistua peruskoulusta ilman, että osaa sujuvasti lukea, kirjoittaa ja laskea, Hannula sanoo tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi