Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Joutsan murhatutkinnassa yksi vangittu myönsi teon, kaksi vapautettu - "Tekoa edelsi jonkinlainen riitatilanne"

Poliisi sai Kuortissa tutkittavan alueen eristykseen virka-apua Puolustusvoimilta. Kuva: Osmo Kuisma

Poliisi on edistynyt 35-vuotiaan joutsalaismiehen henkirikoksen tutkinnassa ja pitää tapahtumien kulkua keskeisiltä osin selvitettynä.

Kuulusteluissa 24-vuotias mies on myöntänyt surmanneensa uhrin. Surmatyö tapahtui keskiviikon 17. ja torstain 18. lokakuuta välisenä yönä Leivonmäellä yksityisasunnossa, jossa sekä uhri että epäilty olivat viettäneet iltaa 26-vuotiaan asunnonhaltijan kanssa. Asunnolla oli nautittu ainakin alkoholia.

– Tekoa edelsi jonkinlainen riitatilanne, joka on ilmeisesti ollut hyvin spontaani, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hänninen luonnehti.

Poliisi tutkii tapausta murhana sen tekotapaan liittyvän erityisen raakuuden ja julmuuden vuoksi. Tekovälineenä surmatyössä on käytetty muun muassa teräasetta.

Poliisin mukaan surmatyön tapahduttua seurueeseen liittyi myös 37-vuotias paikkakuntalainen mies. Erinäisten vaiheiden jälkeen miehet päätyivät uhri mukanaan pakettiautolla Pertunmaalle, josta poliisi löysi vainajan ja otti epäillyt kiinni vielä samana iltana.

Uhri löytyi pressuihin peiteltynä Pertunmaalta Kuortin ABC-huoltoaseman läheisestä maastosta. Poliisin käsityksen mukaan epäiltyjen tarkoituksena oli hävittää ruumis, mutta teko jäi kesken tai ajatuksesta luovuttiin. Kenelläkään osallisista ei poliisin tietojen mukaan ole erityisiä kytköksiä paikkakunnalle.

Vangittuna olleet 26- ja 37-vuotiaat miehet vapautettiin tiistaina. Esitutkinnan perusteella heillä ei epäillä olevan osuutta murhaan, joten perusteita vangittuna pitämiselle ei enää ollut.

Miehiä epäillään kuitenkin tapaukseen liittyen muun muassa hautarauhan rikkomisesta. Toista miehistä epäillään lisäksi huumausainerikoksesta henkirikostutkinnan yhteydessä ilmi tulleeseen kannabiskasvattamoon liittyen.

Heli Paananen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi