Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Nuorisosäätiön ex-puheenjohtaja Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: ”Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Poliisitutkinnan kohteena oleva Nuorisosäätiön entinen puheenjohtaja kiistää syytökset laittomuuksista.

Perttu Nousiainen (vas.) kertoi omia näkemyksiään Nuorisosäätiön Viron-bisneksistä toimittaja Mihkel Karmasille ETV:n Pealtnägija-ohjelmassa. Kuvakaappaus ohjelmasta. Kuva: SaSa

Nuorisosäätiön entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen antoi hiljattain haastattelun Viron tv:lle. Suomessa Nousiainen ja ex-toimitusjohtaja Aki Haaro ovat viime aikoina olleet tiedotusvälineiden tavoittamattomissa.

Kaksi viikkoa sitten esitetyssä ETV:n Pealtnägija-ohjelmassa käytiin läpi säätiön suurisuuntaisia rakennussuunnitelmia ja rahasijoituksia Viroon.

Ohjelmassa haastatellun Nuorisosäätiön nykyisen toimitusjohtajan Kimmo Pihlmanin mukaan säätiö menetti Tallinnan Piritan alueen hankkeissa kahdessa erässä yhteensä yli 17 miljoonaa euroa.

Suurin osa rahoista ohjautui lopulta useille eri yhtiöille Suomessa ja Virossa. Osa on mennyt ”konsulttipalkkioihin”. Nuorisosäätiöön takaisin on summasta ohjautunut vain 1,6 miljoonaa euroa.

Säätiön Viron-liiketoimet ovat yksi poliisin tutkimuksen kohteena olevista tapahtumista. Vyyhden toi ensimmäisenä julkisuuteen Ylen MOT-ohjelma.

Pihlmanin mukaan Nuorisosäätiöltä on kateissa kaikkiaan yli 40 miljoonaa euroa.

Ohjelmassa Nousiainen kiisti syytökset.

– Kyllä minusta siinä ollaan aikalailla kunnianloukkauksen puolella, jos minua syytetään järjestäytyneen rikollisuuden jäseneksi.

Ylen MOT-ohjelmassa Nuorisosäätiön nykyinen puheenjohtaja Jari Laine totesi, että ”Nuorisosäätiön aikaisempien johtajien toimintatavat muistuttavat enemmän järjestäytyneen rikollisuuden logiikkaa kuin hyvää säätiön hallintotapaa”.

"Harvoin vain mustaa tai valkoista"

Nousiaisen mukaan ”elämässä harvoin on joko mustaa tai valkoista”.

– Sävyjä on erilaisempiakin. Kun lähdetään jokaisen tekemisiä katsomaan jälkeen päin, ihmiset tekevät liike-elämässä myös virhearviointeja.

– Se ei välttämättä aina tarkoita, että joku on saanut miljoonan.

Pealtnägija-ohjelmassa haastateltiin Nousiaisen ja Pihlmanin lisäksi Ylen toimittajaa Jyri Hännistä ja Viron Suomen-suurlähetystön lehdistöneuvosta Hannele Valkeeniemeä.

"Melkoinen vyyhti"

Nuorisosäätiöön liittyvää kokonaisuutta tutkii Helsingin poliisi yhdessä keskusrikospoliisin kanssa.

Tutkinnanjohtaja Markku Nisula toteaa Uutissuomalaiselle, että kokonaisuus on poliisissa jaettu pienemmiksi osiksi. Jutun käsittelyyn osallistuu lukuisia rikostutkijoita.

– Vyyhti on melkoinen, Nisula toteaa.

Poliisi on tähän mennessä kuulustellut rikoksesta epäiltynä toistakymmentä henkilöä.

Nisula on kokenut talousrikostutkija. Hän on ollut tutkinnanjohtajana useassa vaalirahoitukseen liittyneessä, valtakunnallista huomiota saaneessa jutussa.

Antti Launonen 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi